kml2010

Nowy na Forum
Cześć, mam pytanko, czy przy leasingu klasycznym, aby dostać dotację, wpłata wstępna musi wynosić co najmniej 30tys? A w przypadku złomowania 40tys? I czy JDG dostają za złomowanie 10tyś czy 5tyś? Wg FAQ naszeeauto:
Tak! Program NaszEauto obejmuje także leasing oraz wynajem długoterminowy. Maksymalna wysokość dofinansowania wynosi do 30 000 zł na opłatę wstępną. Możesz również uzyskać dodatkowe 5 000 zł za zezłomowanie auta spalinowego

mikxo

Fachowiec
Cześć, mam pytanko, czy przy leasingu klasycznym, aby dostać dotację, wpłata wstępna musi wynosić co najmniej 30tys? A w przypadku złomowania 40tys? I czy JDG dostają za złomowanie 10tyś czy 5tyś? Wg FAQ naszeeauto:
Tak, aby dostać dotację w maksymalnej wysokości to wpłata wstępna musi wynosić, w przypadku JDG, co najmniej 30 tys. lub 40 tys. (przy złomowaniu) zł netto. Jeśli opłata wstępna będzie niższa, to dostaniesz mniejszą dotację.
Odpowiedź, którą wkleiłeś dotyczy osób fizycznych, dla JDG premia za złomowanie to 10 tys. zł:
Osoby fizyczne prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą (JDG) mogą otrzymać dofinansowanie w wysokości 30 000 zł na zakup nowego samochodu elektrycznego. Wsparcie może wzrosnąć do 40 000 zł, jeśli wnioskodawca zdecyduje się na zezłomowanie pojazdu spalinowego. Dofinansowanie obejmuje zarówno zakup pojazdu, jak i opłatę wstępną w przypadku leasingu lub wynajmu długoterminowego.

Za 150 zł? A jaki limit km? Masz gdzieś tą ofertę? Dostałeś ją tak z ulicy?
za 200 pln jest wersja summit z pakietem zimowy i pakietem infotainment.
10k km rocznie
200 pln miesięcznie (rata + opłata za coś tam).
43k brutto wpłaty własnej, dofinansowanie 35k.
Razem wyjdzie <13k za 2 lata użytkowania.
Do tego oczywiście ubezpieczenie OC+AC obowiązkowe na 2 lata i dokupić trzeba opony zimowe, bo auto jest na letnich.
Nowe, do wyprodukowania.
13k PLN to jakby kupić używane za 50k i po 2 latach utrata wartości wyjdzie i tak więcej niż 13k.

Jusand

Posiadacz elektryka
za 200 pln jest wersja summit z pakietem zimowy i pakietem infotainment.
10k km rocznie
200 pln miesięcznie (rata + opłata za coś tam).
43k brutto wpłaty własnej, dofinansowanie 35k.
Razem wyjdzie <13k za 2 lata użytkowania.
Do tego oczywiście ubezpieczenie OC+AC obowiązkowe na 2 lata i dokupić trzeba opony zimowe, bo auto jest na letnich.
Nowe, do wyprodukowania.
13k PLN to jakby kupić używane za 50k i po 2 latach utrata wartości wyjdzie i tak więcej niż 13k.
No właśnie ja mam propozycję na ec3 w wersji max też takie same parametry (10k km rocznie, 35k netto wpłaty) za 100 zł netto miesięcznie w tym pierwszy rok ubezpieczenia gratis. Dziś mam nadzieję że dostanę oficjalnie ofertę, to zobaczę czy nie ma haczyków.

BlackandWhite

Zadomawiam się
To taka zabawka dla dzieci. Małe autko jak w wesołym miasteczku. Niczym meleks. Byłem oglądać i za darmo bym nie wziął. Siedziałeś w tym Jeepie?
Skuszony ceną myślałem, żeby kupić synowi ale to wstyd takim jeździć. Szybko uciekłem z salonu.
Zgadzam się z to tobą, ja też nie kupiłbym go...dlatego leasinguję na 2 lata i oddaję. Łączny koszt ze wszystkim ubezpieczenie, opony zimowe, przegląd i rata wyjdzie mniej niż faktyczna utrata wartości, idealnie na przeczekanie... Żonce wystarczy, jeździła wkoło komina Zoe i było git. Każdy ma własne poczucie wstydu 💆