Nie bierzecie Panowie GAPu do tych ofert? Warto to dodać?
GAP się przyda, gdy ukradną Ci auto albo będzie szkoda całkowita.
Wtedy auto jest wyceniane tylko do wartości rynkowej. Trzeba zwrócić całe dofinansowanie.
GAP fakturowy tutaj powinien pomóc. Mi wyszło ok. 1.100 PLN za 2 lata (płatność jednorazowa, a nie 120 pln miesięcznie).
Czy warto? Trzeba sobie samemu odpowiedzieć :)

Cktomek

Zadomawiam się
GAP się przyda, gdy ukradną Ci auto albo będzie szkoda całkowita.
Wtedy auto jest wyceniane tylko do wartości rynkowej. Trzeba zwrócić całe dofinansowanie.
GAP fakturowy tutaj powinien pomóc. Mi wyszło ok. 1.100 PLN za 2 lata (płatność jednorazowa, a nie 120 pln miesięcznie).
Czy warto? Trzeba sobie samemu odpowiedzieć :)
Ochrona wartości auta z dnia ubezpieczenia przy AC powinna uchronić od dopłaty przy kradzieży szkodzie/całkowitej. Gap, który zaproponował mi sprzedawca nie obejmował tego, że pokryte zostanie również dofinansowanie. Czy można gdzieś wykupić GAP na wartość auta powiększoną o kwotę dofinansowania?

luk49696

Posiadacz elektryka
Ochrona wartości auta z dnia ubezpieczenia przy AC powinna uchronić od dopłaty przy kradzieży szkodzie/całkowitej. Gap, który zaproponował mi sprzedawca nie obejmował tego, że pokryte zostanie również dofinansowanie. Czy można gdzieś wykupić GAP na wartość auta powiększoną o kwotę dofinansowania?
Szukaj GAP Fakturowy, wtedy masz dodatkowe ubezpieczenie do AC do wartości auta z faktury.

Nestor

Fachowiec
Ale dofinansowanie jest poza zakupem auta. Kupujesz za pelna cene, dostajesz zwrot. W ramach dofinansowania pewnie jest paragraf co zrobic jesli bedzie szkoda calkowita. Nikt raczej nie wyplaci Ci dodatkowych 40k ktore dostales na boku.

RTI to GAP z faktury zakupu.
RTE to taki GAP gdzie dadza Ci do '40% wyplaty z AC'.

Ale dofinansowanie jest poza zakupem auta. Kupujesz za pelna cene, dostajesz zwrot. W ramach dofinansowania pewnie jest paragraf co zrobic jesli bedzie szkoda calkowita. Nikt raczej nie wyplaci Ci dodatkowych 40k ktore dostales na boku.

RTI to GAP z faktury zakupu.
RTE to taki GAP gdzie dadza Ci do '40% wyplaty z AC'.
Zgadza się, że dofinansowanie nie jest częścią ani umowy leasingu ani ubezpiecznenia.
Chodzi o to, że w przypadku szkody całkowitej z AC zostaną spłacone wszystkie raty oraz kwota wykupu, a GAP pokryje różnice pomiędzy AC a ceną z faktury, dzięki czemu strata będzie mniejsza po oddaniu dofinansowania.