Kovalsky

Model Y LFP 2024
ZTCW piszą integrację z systemem do robienia przelewów. Pani Basia nie może o tak robić przelewów na 30k po sprawdzeniu papierów, to nie jest koszyk przelewów do podpisania w małej firmie, tylko setki milionów złotych, wszystko musi być szczelne. I tak wygląda to lepiej niż w poprzednim programie.
Takie procedury powinny wykonywać algorytmy.
A Pani Basia niech już idzie na emeryturę, jej wydajność jest żadna.

Vicek

Użytkownik
Wygląda to tragicznie. Tragikomicznie wręcz.
Przypominam, że to od początku do końca robota K 15 X z wykorzystaniem kasy z UE.
Rozliczenie dotacji powinno odbywać się podczas podpisywania zakupu/leasingu/wynajmu samochodu.
Jeden, góra dwa dni. Dobra, kij im w oko, niech będzie trzy.
Mechanizm został uzgodniony za poprzedniej ekipy.

map

Fachowiec
ZTCW piszą integrację z systemem do robienia przelewów. Pani Basia nie może o tak robić przelewów na 30k po sprawdzeniu papierów, to nie jest koszyk przelewów do podpisania w małej firmie, tylko setki milionów złotych, wszystko musi być szczelne. I tak wygląda to lepiej niż w poprzednim programie.
Płatności to ostatni etap procesu, a my siedzimy na etapie wniosków z nadanym numerem kancelarii, do których nikt nawet jeszcze nie zaglądał. Do płatności jeszcze lata świetlne.

PabloPN

Posiadacz elektryka
Jaka integracja systemów?!?... aż tak bardzo różnią się od poprzedniego programu "mój elektryk"? Na dotację 2 lata temu czekałem 2 miesiące od złożenia wniosku do wypłaty kasy... teraz czekałem 3 aby wniosek został cofnięty do poprawy ponieważ w między czasie zmienił się jego wzór... jak na moje oko szacowany czas od złożenia wniosku do wypłaty to około pół roku... masakra jakaś...

boa

Posiadacz elektryka
Jaka integracja systemów?!?... aż tak bardzo różnią się od poprzedniego programu "mój elektryk"? Na dotację 2 lata temu czekałem 2 miesiące od złożenia wniosku do wypłaty kasy... teraz czekałem 3 aby wniosek został cofnięty do poprawy ponieważ w między czasie zmienił się jego wzór... jak na moje oko szacowany czas od złożenia wniosku do wypłaty to około pół roku... masakra jakaś...
Sporo osób czekało jednak po rok czy 1,5 roku, więc byłeś szczęściarzem :)

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Takie procedury powinny wykonywać algorytmy.
No właśnie "się" piszą. Żeby było tak jak być powinno, to ktoś to musi zrobić. Od chcenia to się nie zdarzy. A kto jest w IT ten chyba rozumie, że takie rzeczy przez które przepływają setki milionów złotych podatników nie powstają w hakatonach.

W poprzednim rozdaniu działało to tak, że w trzech instytucjach po kolei była osoba, która jako swoją wartość dodaną postrzegała czepianie się niedookreślonych braków w papierach. Ja z leasingu dostałem niedorobionego Excela z błędami i wewnętrznymi sprzecznościami bez słowa komentarza - radź sobie, wypełnij jak umiesz. Potem się przypieprzali, że nie ma czegoś, czego nie dało wpisać w zablokowanym Excelu, potem niedostatecznej liczby parafek, bo oczywiście Excela trzeba było na martwym drzewie ręką podpisać, co by mu powagi dodać. A wypłaty też etapami przez kolejne instytucje realizowane miesiącami zamiast wprost na konto. Prawdopodobnie intencja była taka, że leasingi to sobie po swojej stronie ogarną, obniżą ceny i to one będą czekać na kasę z instytucji, ale właśnie przez brak należytych integracji i powolną, nieprzewidywalną papierową biurokrację leasingi z tego zrezygnowały i wyglądało to tak, jak wyglądało.

Teraz wszystko jest w jednym GWD, który, uwierzcie mi, jest łatwiejszy do wypełnienia niż jakieś gówniane Excele z instytucji finansowych, podpis jest przez PZ i po zatwierdzeniu dostaniemy kasę na konto. OK, mniej papierów można by było dostarczać, bo niektóre dane mogliby sami sobie ściągnąć (ale znów- ktoś tę integrację musiałby napisać, a to czas), weksel to przesada, ale to i tak jest postęp. Gdyby to wyglądało tak jak teraz w pierwszym etapie, to teraz moglibyśmy sobie na to sarkać, że w aktualnym rozdaniu to już powinno być zintegrowane w leasingach. Ale nie od razu Rzym zbudowali.

Mam auto z sierpnia, nie załapałem się na pierwszy etap mimo, że wysłałem wszystko na czas, bo leasing się nie wyrobił. W NFOŚ-u mam wszystko już przepatrzone i zatwierdzone, czekam na podpisanie umowy i przygotowanie weksla (bo leasing oczywiście na cesję AC się nie zgodził, bo tak).

Last edited: