firewall

Nowy na Forum
Udało się komuś dodzwonić do Funduszu? Po pół godziny brutalnie mnie rozłącza.
Próbuje się dowiedzieć czego oni oczekują pisząc:

PDF od ubezpieczyciela odrzucili...
Wczoraj próbowałem przez 3 godziny. Nie udało się!
Dzisiaj inny system już mieli. Podawało numer w kolejce na połączenie. Byłem 22 i już po 4 godzinach połączyłem się.
Dowiedziałem się że pomimo iż od złożenia wniosku minęło raptem 2,5 miesiąca to na weryfikację wniosku poczekam jeszcze ok. 10 miesięcy.
A dopiero po tym czasie dowiem się czy mam według nich jakieś błędy czy też nie.

SokolEV

Posiadacz elektryka
Potwierdzenie podpisu mi się udało zrobić dopiero u trzeciego notariusza. Dwóch poprzednich odprawiło mnie z kwitkiem. Pojechałem zawieść osobiście do Funduszu, nawet poszedłem do jakiejś Pani z prośbą o weryfikację czy wszystko ok. Pani się mnie zapytała kiedy generowałem deklarację i tak dziwnie się na nią patrzyła ale powiedziała, że wszystko ok. Wracam do domu, minęły może 2 godziny - mail, że deklaracje są do poprawy. Wyobraźcie sobie moją minę. Ale wziąłem na przeczekanie, bo przecież mi potwierdzili, że ok. Dwa dni później dostałem maila, że pracownik zweryfikował, nie zgłosił zastrzeżeń i mam oczekiwać na wypłatę. Mają 170 dni, to może na gwiazdkę prezent będzie ;).

Mam nadzieję, że już żadnych zmian nie będzie, bo sam wniosek już mi zwracali do poprawy mimo, że został wcześniej zaakceptowany :D.

hevvrajczyk

Zadomawiam się
Dowiedziałem się że pomimo iż od złożenia wniosku minęło raptem 2,5 miesiąca to na weryfikację wniosku poczekam jeszcze ok. 10 miesięcy.
Jeśli średnia 12msc oczekiwania na przetworzenie wniosku ma się utrzymać to biorąc pod uwagę, że program ma być w całości rozliczony do 31.06.2026, powinni już powoli zamykać nabór, bo się nie wyrobią XD
Parodia

Młody

Follow the White Rabbit
Jeśli średnia 12msc oczekiwania na przetworzenie wniosku ma się utrzymać to biorąc pod uwagę, że program ma być w całości rozliczony do 31.06.2026, powinni już powoli zamykać nabór, bo się nie wyrobią XD
Parodia

Nabór wniosków do 30 czerwca 2026, rozliczenie programu do 31 sierpnia, ale Polska dostała już zgodę na przedłużenie rozliczenia KPO i ptaszki ćwierkają, że sam nabór wniosków ma być do końca października 2026, a rozliczenie do końca 2026.

BartekEM

Zadomawiam się
Potwierdzenie podpisu mi się udało zrobić dopiero u trzeciego notariusza. Dwóch poprzednich odprawiło mnie z kwitkiem. Pojechałem zawieść osobiście do Funduszu, nawet poszedłem do jakiejś Pani z prośbą o weryfikację czy wszystko ok. Pani się mnie zapytała kiedy generowałem deklarację i tak dziwnie się na nią patrzyła ale powiedziała, że wszystko ok. Wracam do domu, minęły może 2 godziny - mail, że deklaracje są do poprawy. Wyobraźcie sobie moją minę. Ale wziąłem na przeczekanie, bo przecież mi potwierdzili, że ok. Dwa dni później dostałem maila, że pracownik zweryfikował, nie zgłosił zastrzeżeń i mam oczekiwać na wypłatę. Mają 170 dni, to może na gwiazdkę prezent będzie ;).

Mam nadzieję, że już żadnych zmian nie będzie, bo sam wniosek już mi zwracali do poprawy mimo, że został wcześniej zaakceptowany :D.
Po zatwierdzeniu zabezpieczenia to już masz z górki. Maks kilka tygodni na przelew a przynajmniej tak ludzie pisali z tych co dostali kasę 20.06.
No i rzecznik prasowy funduszu powiedziała, że wyplaty co piątek a samo rozpatrywanie wniosku powinno zamykać sie w 4 mieasiach wiec nie wiem skąd te historie o 10 miesiącach

Attachments

• Screenshot_20250625_223403_Facebook.jpg
    Screenshot_20250625_223403_Facebook.jpg
    236,4 KB · Liczba wyświetleń: 0