konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Coś to utknęło. Jak widziałem timeline u niektórych z tego wątku - po korektach nie było aż takiej zwłoki (było około 2 tyg). Odesłałem go dzień po otrzymaniu informacji - i już 6ty tydzień leci a odzewu zero.

View attachment 30370
Mi po wprowadzeniu pierwszej poprawki wniosek utknął na dwa miesiące gdy wprowadzali możliwość cesji. Napisałem do nich co się dzieje, że inni już dostają podobno akceptacje, a mój jest w trakcie oceny, mimo że wiem, że będę musiał jeszcze i tak dodać informację o zabezpieczeniu. Następnego dnia po tym mailu wniosek dostałem do drugiej poprawki, a po poprawieniu został od razu zaakceptowany.

Gingol

Fachowiec
Mi po wprowadzeniu pierwszej poprawki wniosek utknął na dwa miesiące gdy wprowadzali możliwość cesji. Napisałem do nich co się dzieje, że inni już dostają podobno akceptacje, a mój jest w trakcie oceny, mimo że wiem, że będę musiał jeszcze i tak dodać informację o zabezpieczeniu. Następnego dnia po tym mailu wniosek dostałem do drugiej poprawki, a po poprawieniu został od razu zaakceptowany.
W jaki sposób się z nimi skontaktowałeś? Może to być przydatne dla innych, którzy utknęli.

U mnie jeszcze ciekawiej - otrzymałem umowę do weryfikacji i podpisu w BMW FS, ale w umowie wskazany jestem zarówno ja jako Korzystający, jak i moja żona. Czy to przejdzie? Wg wymagań jako Korzystający powinna być wskazana tylko 1 osoba, a może się mylę? Hmmm... Czekam na infolinii NaszEauto, ale mała wiara, że uda mi się połączyć (24 osoba w kolejce).

BartekEM

Zadomawiam się
W jaki sposób się z nimi skontaktowałeś? Może to być przydatne dla innych, którzy utknęli.

U mnie jeszcze ciekawiej - otrzymałem umowę do weryfikacji i podpisu w BMW FS, ale w umowie wskazany jestem zarówno ja jako Korzystający, jak i moja żona. Czy to przejdzie? Wg wymagań jako Korzystający powinna być wskazana tylko 1 osoba, a może się mylę? Hmmm... Czekam na infolinii NaszEauto, ale mała wiara, że uda mi się połączyć (24 osoba w kolejce).
Nic nadzwyczajnego. Żona może być w umowie. Potem we wniosku zaznaczasz ją jako współwłaściciela.

profeta

Nowy na Forum
Szanowni użytkownicy... Trochę zgłupiałem w tym regulaminem naszeauto.
jeżeli osoba prywatna chcę wziąć auto na wynajem 24 miesiące to jeżeli odbierze auto w dniu 25 lipca 2025 to powinien zdać je 26 lipca 2027.
Wiem że zgodnie z kodeksem cywilnym artykuł 112, 24 miesiące od daty 25 lipca 2025 trwają do 25 lipca 2027, ale w dniu 25 lipca 2027 o godzinie 23:59 jeszcze nie miną 24 miesiące 🤔🤦
Może jestem za drobiazgowy ale nie chciałbym oddawać dofinansowania 🤷
Druga sprawa to kwestia ubezpieczenia w tej sytuacji ponieważ pierwsze i drugie po równe 12 miesięcy nie pokryje do 26 lipca 2027 co powoduje kolejny problem...

Jakieś wnioski lub wyjaśnienia mile widziane 🙏

Last edited:

BartekEM

Zadomawiam się
Ale wtedy już żadne ze współmałżonków nie może wziąć kolejnej dotacji na siebie?
Kolejnej nie weźmie współwłaściciel.
Szanowni użytkownicy... Trochę zgłupiałem w tym regulaminem naszeauto.
jeżeli osoba prywatna chcę wziąć auto na wynajem 24 miesiące to jeżeli odbierze auto w dniu 25 lipca 2025 to powinien zdać je 26 lipca 2027.
Wiem że zgodnie z kodeksem cywilnym artykuł 112, 24 miesiące od daty 25 lipca 2025 trwają do 25 lipca 2027, ale w dniu 25 lipca 2027 o godzinie 23:59 jeszcze nie miną 24 miesiące 🤔🤦
Może jestem za drobiazgowy ale nie chciałbym oddawać dofinansowania 🤷
Druga sprawa to kwestia ubezpieczenia w tej sytuacji ponieważ pierwsze i drugie po równe 12 miesięcy nie pokryje do 26 lipca 2027 co powoduje kolejny problem...

Jakieś wnioski lub wyjaśnienia mile widziane 🙏
Jeżeli odbierzesz auto 25.07.2025 to okres trwałości mija 24.07.2027.
Przeklikaj sobie na roboczo wniosek - to się liczy automatycznie przez generator.

BartekEM

Zadomawiam się
Ptaszki ćwierkają, że został dziś złożony nr 8480 a to oznacza wzrost tempa dziennie składanych wniosków do około 75.
Do wakacji oscylowało bliżej 50.

Najnowsze dyskusje