AA WIFI ponoć tylko dla EV9...Pojawiła się nowa aktualizacja systemu multimedialnego.
Z większych nowości - pojawiła się też opcja bezprzewodowego Android Auto.
AA WIFI ponoć tylko dla EV9...Pojawiła się nowa aktualizacja systemu multimedialnego.
Z większych nowości - pojawiła się też opcja bezprzewodowego Android Auto.
to dla starszych modeli z update na karte SD, mapy dla pozostałych modeli są z sierpnia. Nowy update będzie w lutym. Z fajnych rzeczy będzie MQQT czyli odczyt lokalizacji czy danych baterii na bieżąco bez klikania w aplikacji odśwież.Nowa aktualizacja dostępna:
![]()
Informacja | Oficjalna strona aktualizacji nawigacji Kia
Sprawdź najnowszą aktualizację nawigacji Kia.update.kia.com
Skąd ta informacja? Lista modeli wyraźnie mówi dla jakich modeli jest ta aktualizacja. Co ciekawe, jest EV6 MY22 na Gen5 i EV9 na ccNc a nie ma EV6 po lifcie na ccNc.to dla starszych modeli z update na karte SD, mapy dla pozostałych modeli są z sierpnia. Nowy update będzie w lutym. Z fajnych rzeczy będzie MQQT czyli odczyt lokalizacji czy danych baterii na bieżąco bez klikania w aplikacji odśwież.
Faktycznie "internet" mówi o aktualizacji w lutym dla nowszych modeli. Poczekamy, zobaczymy. Dziwne, że wypuszczają aktualizacje "na raty".Skąd ta informacja? Lista modeli wyraźnie mówi dla jakich modeli jest ta aktualizacja. Co ciekawe, jest EV6 MY22 na Gen5 i EV9 na ccNc a nie ma EV6 po lifcie na ccNc.
Ja w Niro Ev mam od dzisiaj albo wczoraj do zaakceptowania zmiany w regulaminie.Faktycznie "internet" mówi o aktualizacji w lutym dla nowszych modeli. Poczekamy, zobaczymy. Dziwne, że wypuszczają aktualizacje "na raty".
EV 6 też na siłe uszczęśliwia dodatkowym ładowaniem jak zakładany % baterii u celu będzie poniżej jakiejś wartości ( chyba 10% ). Wkurza zwłaszcza jak do domu blisko i te kilka % baterii u celu to nie problem. Da się to obejść odklikując uwzględnianie ładowarek przy planowaniu trasy ( opcja dostepna przy wyświetleniu proponowanych tras tj. najszybsza, ekonomiczna itd )Mam też pytanie odnośnie nawigacji. Dzisiaj w drodze do domu, do przejechania miałem 30km. Zasięg powyżej 100km.
Nawigacja na siłę próbowała mnie skierować na ładowarkę, na doładowanie około 10% baterii.
Czy ktoś też tak ma?
Jakoś ostatnio zawsze wracałem z większym zasięgiem, więc nic takiego się nie działo.
Ale wcześniej też nie miałem takiej sytuacji.
Coś zmienili w planowaniu nawigacji?
Tylko, że ja po dojechaniu bez ładowania miałem 25%.EV 6 też na siłe uszczęśliwia dodatkowym ładowaniem jak zakładany % baterii u celu będzie poniżej jakiejś wartości ( chyba 10% ). Wkurza zwłaszcza jak do domu blisko i te kilka % baterii u celu to nie problem. Da się to obejść odklikując uwzględnianie ładowarek przy planowaniu trasy ( opcja dostepna przy wyświetleniu proponowanych tras tj. najszybsza, ekonomiczna itd )
Dzięki za info, zastanawiałem się czemu ciągle się pojawia niezależnie od tego co klikamJa w Niro Ev mam od dzisiaj albo wczoraj do zaakceptowania zmiany w regulaminie.
Ale komunikat wyskakuje już po ruszeniu, a można to zaakceptować/przeczytać tylko w trakcie postoju.