Navigation Updater/Aktualizacja map

Ryba EV

Zadomawiam się
Oj chyba niestety... wygląda, że tylko dla ccNC czyli systemu w EV9.
Ściąga się aktualizacja na pendrive i rano wjedzie do auta.

adamusek

Posiadacz elektryka

Makus

Pionier e-mobilności
to dla starszych modeli z update na karte SD, mapy dla pozostałych modeli są z sierpnia. Nowy update będzie w lutym. Z fajnych rzeczy będzie MQQT czyli odczyt lokalizacji czy danych baterii na bieżąco bez klikania w aplikacji odśwież.
Skąd ta informacja? Lista modeli wyraźnie mówi dla jakich modeli jest ta aktualizacja. Co ciekawe, jest EV6 MY22 na Gen5 i EV9 na ccNc a nie ma EV6 po lifcie na ccNc.

barpit

Zadomawiam się
Skąd ta informacja? Lista modeli wyraźnie mówi dla jakich modeli jest ta aktualizacja. Co ciekawe, jest EV6 MY22 na Gen5 i EV9 na ccNc a nie ma EV6 po lifcie na ccNc.
Faktycznie "internet" mówi o aktualizacji w lutym dla nowszych modeli. Poczekamy, zobaczymy. Dziwne, że wypuszczają aktualizacje "na raty".

andrzejkla

Zadomawiam się
Faktycznie "internet" mówi o aktualizacji w lutym dla nowszych modeli. Poczekamy, zobaczymy. Dziwne, że wypuszczają aktualizacje "na raty".
Ja w Niro Ev mam od dzisiaj albo wczoraj do zaakceptowania zmiany w regulaminie.
Ale komunikat wyskakuje już po ruszeniu, a można to zaakceptować/przeczytać tylko w trakcie postoju.

Mam też pytanie odnośnie nawigacji. Dzisiaj w drodze do domu, do przejechania miałem 30km. Zasięg powyżej 100km.
Nawigacja na siłę próbowała mnie skierować na ładowarkę, na doładowanie około 10% baterii.
Czy ktoś też tak ma?
Jakoś ostatnio zawsze wracałem z większym zasięgiem, więc nic takiego się nie działo.
Ale wcześniej też nie miałem takiej sytuacji.
Coś zmienili w planowaniu nawigacji?

sytomek

Zadomawiam się
Mam też pytanie odnośnie nawigacji. Dzisiaj w drodze do domu, do przejechania miałem 30km. Zasięg powyżej 100km.
Nawigacja na siłę próbowała mnie skierować na ładowarkę, na doładowanie około 10% baterii.
Czy ktoś też tak ma?
Jakoś ostatnio zawsze wracałem z większym zasięgiem, więc nic takiego się nie działo.
Ale wcześniej też nie miałem takiej sytuacji.
Coś zmienili w planowaniu nawigacji?
EV 6 też na siłe uszczęśliwia dodatkowym ładowaniem jak zakładany % baterii u celu będzie poniżej jakiejś wartości ( chyba 10% ). Wkurza zwłaszcza jak do domu blisko i te kilka % baterii u celu to nie problem. Da się to obejść odklikując uwzględnianie ładowarek przy planowaniu trasy ( opcja dostepna przy wyświetleniu proponowanych tras tj. najszybsza, ekonomiczna itd )

andrzejkla

Zadomawiam się
EV 6 też na siłe uszczęśliwia dodatkowym ładowaniem jak zakładany % baterii u celu będzie poniżej jakiejś wartości ( chyba 10% ). Wkurza zwłaszcza jak do domu blisko i te kilka % baterii u celu to nie problem. Da się to obejść odklikując uwzględnianie ładowarek przy planowaniu trasy ( opcja dostepna przy wyświetleniu proponowanych tras tj. najszybsza, ekonomiczna itd )
Tylko, że ja po dojechaniu bez ładowania miałem 25%.
Przy 10% i w dół, to mogę zrozumieć.

Makus

Pionier e-mobilności
Ja w Niro Ev mam od dzisiaj albo wczoraj do zaakceptowania zmiany w regulaminie.
Ale komunikat wyskakuje już po ruszeniu, a można to zaakceptować/przeczytać tylko w trakcie postoju.
Dzięki za info, zastanawiałem się czemu ciągle się pojawia niezależnie od tego co klikam ;)
Kia dodaje nowe rzeczy, pewnie jednak nie w starszej wersji nawigacji. AI?

Attachments

• IMG_2530.jpeg
    IMG_2530.jpeg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 10