Navigation Updater/Aktualizacja map

Ryba EV

Zadomawiam się
Dla EV6 przed liftem do pobrania jest cały czas wersja mapy i softu z lipca 2024, więc stara a nie 10-dniowa. Dla EV6 VFL ciągle czekamy.

No to dlaczego pobrałem i zainstalowałem wersję z 31. marca 2025? I tak też wyświetla po aktualizacji w samochodzie.

Chyba, że KIA robi użytkowników w bambuko i podaje inne daty i wersje niż w rzeczywistości.

Pobierane aplikacją do aktualizacji. To nie IA ani Photoshop

1744279953857.png

barpit

Zadomawiam się
No to dlaczego pobrałem i zainstalowałem wersję z 31. marca 2025? I tak też wyświetla po aktualizacji w samochodzie.

Chyba, że KIA robi użytkowników w bambuko i podaje inne daty i wersje niż w rzeczywistości.
Sprawdź wersje softu i mapy jakie masz w aucie. Na stronie jest jasno powiedziane, że aktualizacja jest tylko dla polifta póki co. Jeszcze kilka dni musimy poczekać dla naszych aut. W styczniu pojawiła się aktualizacja na chwilę, pobrałem i zainstalowałem starą wersję z nowa datą, więc na to bym nie patrzył :)

Attachments

• ev6-navi.png
    ev6-navi.png
    12,1 KB · Liczba wyświetleń: 1

Ryba EV

Zadomawiam się
Sprawdź wersje softu i mapy jakie masz w aucie. Na stronie jest jasno powiedziane, że aktualizacja jest tylko dla polifta póki co. Jeszcze kilka dni musimy poczekać dla naszych aut. W styczniu pojawiła się aktualizacja na chwilę, pobrałem i zainstalowałem starą wersję z nowa datą, więc na to bym nie patrzył :)
Boże! A co robiłem jak nie sprawdzałem? Mam Ci zdjęcie z ekranu samochodu wysłać i też będziesz pisał że to i tak stara wersja?
No chyba, że "nie wmówicie nam, że czarne jest czarne a białe jest białe"
Rozumiem, że NOWA to byłaby gdybym miał wersję z maja 2025 zainstalowaną?

Może odpalisz Navigation Updater i sam zobaczysz? Chyba, że chodzi Ci o jakiś zupełnie inny soft.

barpit

Zadomawiam się
Boże! A co robiłem jak nie sprawdzałem? Mam Ci zdjęcie z ekranu samochodu wysłać i też będziesz pisał że to i tak stara wersja?
No chyba, że "nie wmówicie nam, że czarne jest czarne a białe jest białe"

Może odpalisz Navigation Updater i sam zobaczysz? Chyba, że chodzi Ci o jakiś zupełnie inny soft.
Wyślij :) Nie denerwuj się. Po prostu aktualizacja dla przedliftowej EV6 nie jest jeszcze dostępna i tyle. Poczekaj 4 dni...

Ryba EV

Zadomawiam się
Wyślij :) Nie denerwuj się. Po prostu aktualizacja dla przedliftowej EV6 nie jest jeszcze dostępna i tyle. Poczekaj 4 dni...
Jak rozumiem, że bazujesz na informacjach ze strony KIA https://update.kia.com/EU/PL/updateNoticeView/GOlCp4

I tam rzeczywiście jest info że wyszła wersja dla poliftu (ccNC). No cóż... Czekaj dalej.
Aplikacja do aktualizacji jest chyba szybsza od tych co zamieszczają newsy na stronie KIA.