cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Podobnie jak to jest robione w turbinie gazowej. Start nie jest natychmiastowy, ale dużo szybszy niż węglowej. Coś będzie trzeba robić z tymi hektolitrami niezagospodarowanej ropy za kilka lat ;)
Jak ropa spadła na 20 dolców kilkanascie lat temu to pisano ze niedługo będzie za darmo, bo przecież wchodza elektryki.
No a zużycie przez świat ropy wyglada tak:
Ropa nie raczyła zauważyć ze na rynku pojawiły się elektryki, raczyła zauważyć pandemię, ale elektryki nie są w stanie na razie wpłynąc na wykresy.

twizy

Zadomawiam się
Jak ropa spadła na 20 dolców kilkanascie lat temu to pisano ze niedługo będzie za darmo, bo przecież wchodza elektryki.
Ropa nie raczyła zauważyć ze na rynku pojawiły się elektryki, raczyła zauważyć pandemię, ale elektryki nie są w stanie na razie wpłynąc na wykresy.
Miała wpłynąć na cenę a Ty podajesz zużycie.

luki

Pionier e-mobilności
No wiadomo, że na razie nie. To jest proces, jak w latach '70 zaczęto w Stanach zmniejszać silniki, np V8. Co nie znaczy, że one całkowicie zniknęły

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Ale nadal 12 MILIONÒW ludzi razem z nieletnimi pracuje w półniewolniczych warunkach

Sytuacja jest dziwna, bo już widziałem głos, że obecne decyzje Chin spowodują, że ci ludzie z Kongo nie będą mieli pieniędzy (wskazówka: chińskie ogniwa to głównie LFP, bez kobaltu).

Jeśli ma Pan konkretne informacje, gdzie w kopalniach pracują dzieci/nieletni, proszę pisać bezpośrednio do Elona Muska.

daniel

Señor Meme Officer
proszę pisać bezpośrednio do Elona Muska.
Elon obiecał postawić kamerę ze streamem z kopalni, a nic takiego nie udało mi się znaleźć. Ktoś coś widział?

kalotz

Zadomawiam się
Sytuacja jest dziwna, bo już widziałem głos, że obecne decyzje Chin spowodują, że ci ludzie z Kongo nie będą mieli pieniędzy (wskazówka: chińskie ogniwa to głównie LFP, bez kobaltu).

Jeśli ma Pan konkretne informacje, gdzie w kopalniach pracują dzieci/nieletni, proszę pisać bezpośrednio do Elona Muska.
A czy tylko Musk potrzebuje kobaltu z Afryki to swoich baterii?...

cooler

Pionier e-mobilności
No nie tylko, u dzieci w Kongo zaopatrują się od zawsze nafciarze. 😎
Właśnie! @kalotz - w ramach protestu spal swojego ICE! Nie będą nam tu nafciarze gnębili i niewolili dzieci w Kongo!!!
Jak masz jakieś obawy lub nie umiesz - to nic straconego - ja się nie boję i to zrobię w imię dobra planety. Daj tylko adres gdzie obecnie stoi Twój ICE.
Aha, dobrze jakbyś mi zwrócił za paliwo za dojazd, resztę zrobię za free.