Nie zaplacilem ani 1zl za ładowanie samochodu na szybkich ladowarkach - ktos tak ma? A minął prawie rok.

autorus

Posiadacz elektryka
ja jestem, ciekaw czy dalbym rade zrobic takiego malego offgrida sam, panele falwonik magazyn 10kwh. Instalowalbym w pracy tam gdzie auto jest od pon-pt przez 8h. 6h x 2,5kwh to 15kwh część ze słońca część z poprzedniego dnia z magazynu, ale ja nie będę potrzebował dzień w dzień 15kwh to 2 auta by musialy byc.
Myślę że imo sensiwniej byloby sam magazyn i ceny dynamiczne. Magazyn sie ląduje po najtańszych cenach i wtedy ładujesz auto. Odpada zabawa z pv.
Oczywiscie trzebaby to dokładnie Policzyć.

Masta20PL

Zadomawiam się
wydaje mi sie, ze nie mozna miec samego magazynu bez pv? ja prywatnie mam ceny dynamiczne, ale auto ladowane w firmie bez cen dynamicznych.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Ja od grudnia przejechalem 11kkm darmowe ladownaie w pracy i na SuC, te 7% to GW lub inne w trasie, w domu g13 (0.79pln)... nie narzekam...
PS
poprzednio mialem cupre 300KM i placilem 600 pln miesiecznie za paliwo
View attachment 28075
A jak przywołać ten ekran w aplikacji? Kiedyś robiłem to bez trudu, teraz go nie ma. Czy potrzeba do tego Premium Connectivity?

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
apka tesla i statystyki ladowania. Ustawiasz sobie na mapie dom jako dom praca jako praca i pokazuje Ci gdzie ile po ile sie ladowales.
W tym rzecz, że nie mam tej opcji. W głównym menu Sterowanie/Klimatyzacja/Lokalizacja/Zaplanuj/Bezpieczeństwo i kierowcy/Uaktualenienia/Serwis/Pomoc drogowa.

A w menu na prawym górnym rogu (3 kreski) tylko Ładowanie i Moje produkty. I w Ładowaniu mam tylko to:
Screenshot_20250530_171612_Tesla.jpg

I tu pytanie, czy ktoś też ma ten problem? Czy trzeba mieć Premium Connectivity, żeby mieć te statystyki? Sam jestem ich ciekaw i czasem patrzyłem na nie w pierwsze tygodnie.

KrzysztofFly

Moderator
Powinno być na głównym ekranie, u mnie jest pod Bezpieczeństwo i kierowcy, z tym, że ja od zawsze mam wykupioną łączność premium.

Attachments

• 1000015535.jpg
    1000015535.jpg
    236,6 KB · Liczba wyświetleń: 4

ypl

Pionier e-mobilności
@autorus od "kopuły autorusa"? Ja to tam lubię jak mam czasami wir w baku, człowiek wtedy czuje, że żyje, jak na "pełnej kicie" płynę to mam 100 litrów zużycia PB na godzinę :)

ypl

Pionier e-mobilności
Oczywiscie, od kopuły autorusa. Pozdrawiam.
Fajnie, że jesteś tu z nami na forum, napewno dużo osobowości wniesiesz ;)
Kopuła wykończona? Też się wtedy w tym samym czasie "wykańczałem", w moim przypadku tradycyjna chata, tyle, że metraż około 400 metrów kwadratowych :)