Niemiła niespodzianka na SC Białystok

cooler

Pionier e-mobilności
Przestrzegam wszystkich:
Pomimo informacji w Tesli (apka, ekran oraz strona) że SC w Białymstoku działa 24/7, cały obiekt centrum Handlowego Alfa o godzinie 0:40 był zamknięty, a gdy udało mi się domofonem skontaktować z ochroną powiedziano że otworzą SC dopiero o godzinie 5:30.
Więc od 23 do 5:30 nie można się ładować gdyż stanowiska są niedostępne. Chciałem natychmiast zaktualizować informacje o SC w aplikacji (zgłoś problem), ale apka nie mogła pobrać zdjęcia.
Ufając Tesli zafundowałem sobie niezły stres, gdyż przyjechałem mając 3% SoC i niemiłe się zdziwiłem, ratowałem się stacją 50kW na Lidlu parę km dalej.
Jeżeli komuś się uda zaktualizować info o dostępności w Tesli będę wdzięczny, niejeden może się tak wkopać.

SC w Polsce to jakiś ponury żart.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Udało się zrobić zgłoszenie co do tego SC w apce, zobaczę czy będzie jakiś feedback

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Przestrzegam wszystkich:
Pomimo informacji w Tesli (apka, ekran oraz strona) że SC w Białymstoku działa 24/7, cały obiekt centrum Handlowego Alfa o godzinie 0:40 był zamknięty, a gdy udało mi się domofonem skontaktować z ochroną powiedziano że otworzą SC dopiero o godzinie 5:30.
Więc od 23 do 5:30 nie można się ładować gdyż stanowiska są niedostępne. Chciałem natychmiast zaktualizować informacje o SC w aplikacji (zgłoś problem), ale apka nie mogła pobrać zdjęcia.
Ufając Tesli zafundowałem sobie niezły stres, gdyż przyjechałem mając 3% SoC i niemiłe się zdziwiłem, ratowałem się stacją 50kW na Lidlu parę km dalej.
Jeżeli komuś się uda zaktualizować info o dostępności w Tesli będę wdzięczny, niejeden może się tak wkopać.

SC w Polsce to jakiś ponury żart.
Fajna ta ochrona. Może nie chroniąca obywateli ale za to pewnie droga! Napisz skargę do dyrekcji centrum, że miałeś malo procent i bardzo ci zależało !

cooler

Pionier e-mobilności
Fajna ta ochrona. Może nie chroniąca obywateli ale za to pewnie droga! Napisz skargę do dyrekcji centrum, że miałeś malo procent i bardzo ci zależało !
Generalnie jeżeli galeria jest zamknięta to ok. Ich prawo. Mam pretensje do Tesli o dezinformację.

Elocity mi wyrasta na dostawcę pradu #1 w Polsce. Nawet na Kresach znalazłem w potrzebie ładowarkę 2x240kW i to działającą w nocy (a nie jak Teslą), cena poniżej 2pln.
Brawo Elocity! Tak trzymać!

cooler

Pionier e-mobilności
To powinno być rozwiązane systemowo, a nie że akurat ochroniarz nie wpuścił i radź sobie sam. Całe szczęście, że @cooler trafił na całodobowego lidla, ja wyczytałem w regulaminie, że ładowarki działają w godzinach otwarcia sklepów. Widzę, że na szczęście są całodobowe.
To chyba jest tak że zawsze bylo zamknięte gdy zamykają galerie (tak zrozumiałem ochroniarza) tylko Tesla rozpowszechnia błędnie te 24/7

UseYbrain

Posiadacz elektryka
To chyba jest tak że zawsze bylo zamknięte gdy zamykają galerie (tak zrozumiałem ochroniarza) tylko Tesla rozpowszechnia błędnie te 24/7
W Hiszpanii jakoś galeria była nie czynna ale oczywiście bramę otwierał zdalnie ochroniarz i można było tankować 24/7!!!

OldSeb

Posiadacz elektryka
U mnie Polenergia na Annopolu też jest otwarta w godzinach pracy CH (w niedziele niehandlowe zapomnij) a w aplikacji tego nie widać zarówno w Elocity jak i w natywnej apce Polenergii. Tesla nie jest tu jakaś wyjątkowa ale fakt to powinno być jakoś systemowo załatwione. W przypadku Polenergii jest to szczególnie wkurzające bo w weekendy mają lepsze stawki.

kubatar

Pionier e-mobilności
U mnie Polenergia na Annopolu też jest otwarta w godzinach pracy CH (w niedziele niehandlowe zapomnij) a w aplikacji tego nie widać zarówno w Elocity jak i w natywnej apce Polenergii. Tesla nie jest tu jakaś wyjątkowa ale fakt to powinno być jakoś systemowo załatwione. W przypadku Polenergii jest to szczególnie wkurzające bo w weekendy mają lepsze stawki.
W Factory na Ursusie podobnie. Zupelnie niezrozumiałe ze nie zrobili tych slupkow na parkingu zewnetrznym.
Co do SuC to az nie mozna uwoerzyc ze takie lokalizacje sie załapały. To zdecydowanie antyreklama Tesli ktora zasadniczo ma chwalony system ładowania