Mariano

Nowy na Forum
Nie chciałbym być na miejscu tych, którym anulowali
W momencie składania zamówień, mieli inne opcje, których po 2-6m-cach już nie było, przynajmniej na tamtym poziomie cenowym
Dokładnie!!!
Od ręki w maju 2022 były dostępne elektryki w rozsądnej cenie.
Ale zamówiłem NiroEV i zaufałem KIA.
Co z tego jak minęło 10 miesięcy a auto nie wyprodukowane!!!

Tompor

Zadomawiam się
W maju to miałem propozycję 10 miesięcy, dziękuję w tym czasie to mi się odechce. Kupiłem w ciągu tygodnia, bo ktoś zrezygnował, dla żony. Teraz dla siebie to bym kupił Teslę, ale ten tablet przyklejony na Super Glue do deski rozdzielczej, porażka, design to jakieś cudo, no nie kupię takiego brzydactwa.

Jobski

Fachowiec
Wytrwałości panowie ja właśnie w piątek dostałem telefon od dilera, że zmienił się status zamówienia na zielony z opisem "in line" co oznacza, że albo auto trafiło do kolejki produkcyjnej albo się właśnie produkuje. Zamówienie z początku czerwca.

andrzejkla

Zadomawiam się
Wytrwałości panowie ja właśnie w piątek dostałem telefon od dilera, że zmienił się status zamówienia na zielony z opisem "in line" co oznacza, że albo auto trafiło do kolejki produkcyjnej albo się właśnie produkuje. Zamówienie z początku czerwca.
A jaką konfigurację zamówiłeś?

Mariano

Nowy na Forum
L + pompa ciepła + ciemne wnętrze + kolor podstawowy pomarańczowy
Ciekawe, że tego koloru już nie ma w ofercie a podstawowy darmowy obecnie to czarny.
Jeszcze proszę przybliżony termin zamówienia podaj i będziemy wiedzieć wszystko 😀

P.S Gratuluję , że się doczekałeś

Jobski

Fachowiec
Jeszcze proszę przybliżony termin zamówienia podaj i będziemy wiedzieć wszystko 😀

P.S Gratuluję , że się doczekałeś
Przeoczyłeś w poprzednim poście, pisałem, że zamówienie złożone z początkiem czerwca.

Prawdę powiedziawszy miałem moment załamania i jakiś miesiąc temu chciałem już zrezygnować.
I w miejsce Niro zamówić hybrydę Toyotę Corollę Cross.
Pozbierałem oferty z różnych salonów, jako, że Toyota robi wyprzedaż rocznika 2022 to dostarczają samochód w 3 tygodnie.
Po wybraniu najlepszej oferty pojechałem do salonu złożyć zamówienie. Przyjeżdżam i okazuje się, że nie ma handlowca, od którego otrzymałem ofertę i będzie za 2-3 godziny, powiedziałem ok, przyjadę za 3 godziny.
W momencie kiedy wyjeżdżałem z salonu Toyoty dostałem info od handlowca z Kia, iż moje zamówienie jest na szczycie listy aut niewyprodukowanych i powinno niedługo trafić do produkcji.
Ten zbieg okoliczności uznałem za jakiś znak i postanowiłem jednak nie zamawiać Toyoty i poczekać na Niro.
Jak widać przeskoczenie ze szczytu listy niewyprodukowanych na produkcję trwało kolejny miesiąc.
Zobaczymy jak szybko auto przejdzie przez produkcję i trafi do transportu.
Informację dostaję od handlowca z salonu Kia Wadowscy (Gaj koło Krakowa), infolinia Kia gdzie wcześniej pisałem zapytania o status zamówienia na razie milczy, zobaczymy czy i kiedy się odezwą.

Uważam, że powinniśmy chyba założyć osobny temat na forum gdzie można by wpisywać, kiedy, w jakiej konfiguracji i gdzie się zamówiło, a następnie wpisywać informację jak już się doczekamy auta. Ułatwiło by to przyszłym nabywcom śledzenie czasów realizacji, bo z tego mega długiego wątku o wszystkim i o niczym ciężko wyłuskać te informacje.