KierowcaEV

Zadomawiam się
Zaszły zmiany w konfiguratorze KIA. Można dokupić np. opcjonalnie oświetlenie przy otwieraniu drzwi i bagażnika, oświetlenie podłogi itp.
Czy te opcje KIA robi w fabryce czy w salonach? Z chęcią dokupił bym dwie lub trzy opcje.

Olecki

Pionier e-mobilności
A gdzie znalazłeś takie opcje? W oficjalnym cenniku niczego takiego nie ma, zresztą raczej praktyką jest że po zatwierdzeniu danego MY żadnych zmian w wyposażeniu się nie wprowadza, no chyba że są jakieś przesłanki związane z bezpieczeństwem.

KierowcaEV

Zadomawiam się
Wejdź do konfiguracji i zobaczysz. We wtorek skontaktuje się z salonem i zobaczę co mi odpowiedzą. Ps. Na felgach 18 wygląda super. Ciekawe jak to wpływa na zużycie energii względem felg 17tek.

Olecki

Pionier e-mobilności
Popatrzyłem ale ten konfigurator jest trochę z d... bo są w nim dostępne opcje niemożliwe do zamówienia - np. lakierowany słupek w wersji L gdy dostępny jest tylko dla XL. Podobnie brak możliwości wyboru jasnej tapicerki gdy dostępna jest do zamówienia.
Dodatki są w sekcji akcesoria więc to po stronie dealera, ale 4 stówki za lampkę LED, kawałek przewodu i pewnie jeszcze dodatkowo montaż? To ja wolę samemu dołożyć za 4-5 dyszek i pół godzinki roboty.
A felgi są na 100% akcesoryjne więc płatne extra a nie zamiast. Dodatkowo wersja EV nie ma homologacji na 16/18 calowe felgi więc powodzenia gdy ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania w razie wypadku.

electricar

Zadomawiam się
Ja proponuję cieszyć się cena za którą kupiliśmy i żeby było w tym roku. A czy będą 16 czy lampa led w bagażniku to jest chyba nieistotne. Przypominam o ceedach z DCT co Kia odwaliła kupującym.

pawcjo

Posiadacz elektryka
Popatrzyłem ale ten konfigurator jest trochę z d... bo są w nim dostępne opcje niemożliwe do zamówienia - np. lakierowany słupek w wersji L gdy dostępny jest tylko dla XL. Podobnie brak możliwości wyboru jasnej tapicerki gdy dostępna jest do zamówienia.
Dodatki są w sekcji akcesoria więc to po stronie dealera, ale 4 stówki za lampkę LED, kawałek przewodu i pewnie jeszcze dodatkowo montaż? To ja wolę samemu dołożyć za 4-5 dyszek i pół godzinki roboty.
A felgi są na 100% akcesoryjne więc płatne extra a nie zamiast. Dodatkowo wersja EV nie ma homologacji na 16/18 calowe felgi więc powodzenia gdy ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania w razie wypadku.
Dodatkowo lakierowany srebny słupek jest w zestawie z czarnymi dolnymi listwami. W rzeczywistości wszystkie w tej opcji, wszystkie elementy mają być srebrne. Napisałem im, że mają błąd, ale odpisali nie na temat i kazali się kontaktować z salonem.