KierowcaEV
Zadomawiam się
Bardzo ładnie wygląda XL-ka 
Kolejna rzecz - dostałem od dostawcy energii rozliczenie ostatniego półrocza (i prognozę na kolejne). Obejmuje to cały okres, w jakim posiadam kijankę.
Te dywaniki widoczne na zdjęciach to już dedykowane do MY23? Muszę kupić jakieś porządne + drugie gumowe. Od dealera dostałem od starego niro i nawet nie pasują w miejsca mocowania spinek.
Jeśli masz (lub ktoś inny) sprawdzone dywaniki dobrej jakości, a gumowe do tego nie śmierdzące to proszę o linka.
Te 15,8/100 bierzesz z auta, czy z licznika energii i sam dzielisz na km? Bo jeśli z auta to zgubiłeś w obliczeniach straty.Mój samochód wg odczytu przed ostatnim ładowaniem, jakie miało miejsce przed tym rozliczeniem zużywał 15,8 kWh/100km - również liczone od nowości. Tak więc rzeczone 300 kWh wystarczyłoby na przejechanie 1898 km
Ładne, ale bez "korytek" to bez sensu IMO.Ja dostałem dywaniki welurowe od dealera. Potem dzwoniłem, czy są gumowe, były i zakupiłem. Tutaj są gumowe do KIA MY23.
![]()
Dywaniki gumowe | KIA Niro 2023 -> - SZIC.pl | Autoryzowany Dealer KIA | OMODA | JAECOO | FORTHING | MITSUBISHI
Samochód musi dobrze się prezentować, a przy tym być funkcjonalny i praktyczny. W tym celu należy zadbać o uzupełnienie podstawowego wyposażenia auta o dodatkowe akcesoria samochodowe. Parametry i zalety: Producent: KIA Dywaniki gumowe przeznaczone do: Niro HEV, PHEV, EV...sklep.szic.pl
Te 15,8/100 bierzesz z auta, czy z licznika energii i sam dzielisz na km? Bo jeśli z auta to zgubiłeś w obliczeniach straty.