Niro EV po roku

electricar

Zadomawiam się
Moja jazda ev po miesiącu:
- światła led słabe, jak nie ledy wogole.
- w zakręty strach trochę szybciej wchodzić, opony za waskie do masy chyba, zawieszenie wygodne ale tylko do prosta.
- przełącznik klimą/radio upierdliwy.
- tempomat adap. w zakrętach lubi zgubic auto z przodu.
- asystent pasa hda przy większych prędkościach cały czas wykonują szybkie mikro ruchy kierownica prawo lewo
- tylny spojler na klapie przy zamykaniu skacze jak by miał odpaść. Wygląda na tandetnie zamontowany.
- brak tymnej półki tylko szmata.
- pokrętło od temperatury jest za blisko przelacznika Autoclima. I często kręcąc wciska się dotykiem zmianę badz wylacza. Upierdliwe jednym słowem.

Plusow jest więcej niż minusów. Są to rzeczy bardziej upierdliwe niż ciężkie wady.

Lupus

Posiadacz elektryka
Co do świateł nie mam zdania, ale reszta niestety się zgadza :D

- tylny spojler na klapie przy zamykaniu skacze jak by miał odpaść. Wygląda na tandetnie zamontowany.
Chodzi o tablice rejestracyjne? U mnie też były kiepsko dokręcone i trzeszczały. Pomogło dokręcenie i oklejenie taśmą piankową (gąbką) żeby się nie tłukły.

electricar

Zadomawiam się
Co do świateł nie mam zdania, ale reszta niestety się zgadza :D

Chodzi o tablice rejestracyjne? U mnie też były kiepsko dokręcone i trzeszczały. Pomogło dokręcenie i oklejenie taśmą piankową (gąbką) żeby się nie tłukły.
Chodzi o ten kawał plastiku nad szyba w którym jest pasek led od stopu. Jak zamykamy klapę to skacze jak baranie jaja...

Mariano

Nowy na Forum
Tak nie powinno być. To brzmi jak usterka.

Potwierdzam trzęsie się ten spojler przy zamykaniu bagażnika, jakby miał zaraz się urwać...

Ogólnie mam wrażenie słabej jakości tapicerki, skóry na podłokietniku i plastików....

Zobaczymy jak to wytrzyma upływ czasu...