Nissan Ariya – model produkcyjny - dotykałem :)

Master

Fachowiec
Ponoć japońskie tęgie głowy inżynierskie wszystkie z ekipy Nissan GT-R nad napędem pracowały
Ja bym się nie martwił ze przód dominujący , patrząc na moce to jeśli będzie dominujący to niewiele a w najmocniejszym przypadku to 50:50 prawie

Bronek

Pionier e-mobilności
Nigdy nie chce już mieć napędu na przód w elektryku. Np dzisiaj wsiadlem do Leafa i musiałem wjechać na główną szosę, wskakując w dwukierunkowy potok samochodów, jest 90°i lewoskręt.
Jak nikt z miejscowych nie skręca w moją ulicę, to można stać do usr..ej śmierci. Dostawczaki i turysci nie wiedzą, że tam sie stoi b. długo i nie puszczą. Są też w amoku urlopowym.. Tylko wykorzystanie luki i ostre włączenie do ruchu pozwala skrócić ten czas. Leaf chyba musiał by mieć kolce, zrywa, choć zmienilem z tego powodu opony.

Z napędem na wszystkie kola robię, to szybko bezpiecznie, elektryk jest lepszy od wolnossacego V8. Warunek napęd albo na tył i szerokie laczki a najlepiej "4x4".
Szkoda tego momentu, aby był albo ograniczany, albo na lekki przód. Do d.. y taka jazda.

vwir

Pionier e-mobilności
Nissan właśnie rozsyła zaproszenia na statyczną prezentację Ariya. Kiedyś byłem zainteresowany i dostałem. Sprawdźcie w spamie - u mnie tam wylądowało.

wojto

Nowy na Forum
Ale mnie Nissan wkurzył, zapisałem się do newslettera o Ariya, dostałem tydzień tenu maila, kliknąłem w link a tam - zapraszamy do Chorzowa - a ja jestem z Trójmiasta. Więc odpisałem grzecznie, czy nie będzie pokazu gdzieś na północy Polski. Odpowiedzi nie otrzymałem i całkowicie zapomniałem o temacie w natłoku innych spraw. Wchodzę wczoraj na elektrowoz.pl a tam news, że poprzedniego dnia można było zobaczyć auto w Gdańsku. Nosz k...
Ktoś był? Widział? Macał?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nic się u nich nie zmieniło. Podobnie było w czasach Leafa II. 3 miesiące ganiania, aby zobaczyć.

Nie mogę kompletnie zrozumieć "japońcow" .
Leaf II, to moje jedyne auto osobowe z tego Kraju. Pierwsze i ostatnie. (Land Cruisera, Mazdy m5 nie liczę, bo to inna bajka)
Owszem znam inne samochody , bo przecież Polak i Katolik kocha np Toyoty itd, ale podejście Central marek z KKWiśni , do klienta i przede wszystkim do kierowcy z pkt widzenia ergonomi, wyposażenia jest na tyle inne, jest złe że nigdy więcej nawet nie spojrzę w ich stronę , no chyba że im Fukuszima lub Fudzijama wybuchnie.

Last edited:

Master

Fachowiec
Ale mnie Nissan wkurzył, zapisałem się do newslettera o Ariya, dostałem tydzień tenu maila, kliknąłem w link a tam - zapraszamy do Chorzowa - a ja jestem z Trójmiasta. Więc odpisałem grzecznie, czy nie będzie pokazu gdzieś na północy Polski. Odpowiedzi nie otrzymałem i całkowicie zapomniałem o temacie w natłoku innych spraw. Wchodzę wczoraj na elektrowoz.pl a tam news, że poprzedniego dnia można było zobaczyć auto w Gdańsku. Nosz k...
Ktoś był? Widział? Macał?

Dostałem z Trojmiasta zaproszenie do Gdyni 2 tyg temu , wysłałem maila z prośba do Gdańska i takowe zaproszenie otrzymałem ale to było zanim zaczął się kocioł z pokazywaniem Aryia czyli 2-3 tyg temu , niestety byli 1 dzień a ja w pracy do wieczora … eh nie walczą o nas

ATnet

Posiadacz elektryka
Jest taka teoria że Datsun zginął z rynku bo się tak psuł że nikt go nie chciał więcej kupować, ale on nie zniknął teraz się nazywa Nissan. W życiu raz miałem Nissana, to jest gówno warta niewykończona i głośna lipa.. Toyota przy całej siermiężności to przy tym super luksus... Od kiedy Nissan wyprowadził z Polski swoje przedstawicielstwo straciłem do niego resztkę zaufania. Obecnie jak masz jakąkolwiek reklamacje to ponoć trwa to tygodniami...

wojto

Nowy na Forum
A ja miałem kilka Nissanów i nie mogę złego słowa na nie powiedzieć - a Leaf sprawia się bardzo dobrze po dziś dzień.