Nissan Ariya – model produkcyjny - dotykałem :)

nabrU

Moderator
Ariya jest dostępna do jazd próbnych w UK choć oceny niektórych na forach w UK nie są wcale tak rewelacyjne (cena zaczyna się od 42 845 GBP i wyświetlacze o niskiej rozdzielczości).

danny_q

Nowy na Forum
Faktycznie rozdzielczość ekranów mogłaby być lepsza, co ciekawe przy włączeniu kamer jest wysoka. Odnośnie zaliczki w moim przypadku było to 5tys przy 10tys w Lexusie NX i Mazdzie CX60.

wojto

Nowy na Forum
Niestety, wysoka cena i to nissanowskie legacy infotainment zniechęciły mnie do Ariya. Już na prezentacjach i pierwszych jazdach słabo to wyglądało (lagowało). Dlaczego nie zastosowali Android Automotive jak w siostrzanym Megane E-tech z super responsywnymi ekranami??

wip777

Nowy na Forum
Wiec :
- gwarancji ceny obecnie nie ma
- zaliczka symboliczna to w Tesli - 1200zl tutaj nawet 27k
Ode mnie chcieli 20tyś pln. bezzwrotnej zaliczki (jakieś 2tyg. temu) - bez gwarancji ceny ani przybliżonego terminu dostawy. Na forum czytałem gdzieś że w UK biorą 99£. Totalny absurd - będę czekał 2 lata na samochód, którego cenę podniosą lekką ręką w międzyczasie o 50tyś (jak to miało miejsce chociażby z Mustangiem Mach-e) albo jednostronnie zerwą umowę wedle uznania - jak to miało zdaje się miejsce chwilę temu w Nissanie. Chciałem zmienić zamówienie z Q4 e-tron, ale chyba jednak zostanę pomimo uboższego wyposażenia w wyższej cenie :/

PiotrS

Posiadacz elektryka
Ode mnie chcieli 20tyś pln. bezzwrotnej zaliczki (jakieś 2tyg. temu) - bez gwarancji ceny ani przybliżonego terminu dostawy. Na forum czytałem gdzieś że w UK biorą 99£. Totalny absurd - będę czekał 2 lata na samochód, którego cenę podniosą lekką ręką w międzyczasie o 50tyś (jak to miało miejsce chociażby z Mustangiem Mach-e) albo jednostronnie zerwą umowę wedle uznania - jak to miało zdaje się miejsce chwilę temu w Nissanie. Chciałem zmienić zamówienie z Q4 e-tron, ale chyba jednak zostanę pomimo uboższego wyposażenia w wyższej cenie :/
Ode mnie nie chcą żadnej zaliczki.

wip777

Nowy na Forum
Ode mnie nie chcą żadnej zaliczki.
A gdzie rozmawiałeś? Chętnie pogadam z innym dealerem.

No i pytanie czy można odstąpić od umowy, bo jak po roku nadal nie będzie nic wiadomo o terminie dostawy to warto mieć możliwość wycofania z zamówienia.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Zamawiałem na Puławskiej w Warszawie.
Nissan Zaborowski.

Generalnie gdy rezygnuję, tracę zaliczkę ;)
Zaliczki brak