Nissan Leaf II 40 kwh czy ma sens ?

vwir

Pionier e-mobilności
Ten mój też kosztował prawie 180k zł (178800 czy jakoś tak), ale docisnąłem nieco sprzedawcę.. i uzgodniliśmy specjalny rabat :D (i nie korzystałem z tych zwyczajnych rabatów typu eco czy odkup spalinowca itd.)

Pozdrawiam
No i to rozumiem. Tylko teraz chyba już nie są tak elastyczni. Ba - są antyelastyczni ;)

JareG

Pionier e-mobilności
Autor wątka ma fotowoltaikę? Ma spaliniaka do sprzedania za grosze?
Warto też wspomnieć, że nie odkupują każdego spalinowca tylko te, które im pasują..
No i to rozumiem. Tylko teraz chyba już nie są tak elastyczni. Ba - są antyelastyczni ;)
Jak będe w ASO na przeglądzie to z ciekawości zasięgnę języka..

Pozdrawiam

Cav

Pionier e-mobilności
Autor wątka ma fotowoltaikę? Ma spaliniaka do sprzedania za grosze?
Nawet jakby nie, to i tak 165 tys to lepsza opcja, niż ec4 z baterią o 1/3 mniejszą, za pewnie jeszcze więcej (było że dużo drożej niż 147 tys).

p0li

Pionier e-mobilności
zastanawiam się czy jest sens dopłacać do alarmu i do dachu panoramicznego ( czy nie będzie przeciekał po jakimś czasie ) i jeszcze jedno , czy podgrzewana przednia szyba ma sens w samochodzie elektrycznym?

co do alarmu to jeśli ubezpieczenie tego nie wymaga to olej
dach panoramiczny - mam bo był ale jalbym miał dopłacić to bym zrezygnował - i tak jeździ zasłonięty bo zimą i tak nic nie widać a ucieka ciepło a latem odwrotnie - grzeje słońce w glacę
przednia szyba jest fajna i wygodna - w ciągu całej zimy użyłem 2 razy jak żona zapomniała samochodu pod carport wstawić - jeśli parkujesz pod dachem a szyba kosztuje krocie to też bym zrezygnował

Art79mod

Zadomawiam się
Leaf II do tych 120 tys. jest nie do pobicia w stosunku wyposażenie, osiągi, cena, jakość.
Potem faktycznie e-Niro - ale też do góra 150-160 - potem już EV6, Ioniq5 itd.
Jak ktoś ma pytania to przeszedłem od Leafa1, Leafa2 do obecnego Ioniq5, a jazdy testowe były Mustangiem Mach-E, EV6, Skodą Enyaq

vwir

Pionier e-mobilności
Nawet jakby nie, to i tak 165 tys to lepsza opcja, niż ec4 z baterią o 1/3 mniejszą, za pewnie jeszcze więcej (było że dużo drożej niż 147 tys).
Z tego co widzę, to eC4 zaczyna się od 141tys. Więc domyślam się, że dorzucił nieco opcji. Więc kijankę też pewnie liczy z opcjami. No i Soul mnie się akurat podoba, ale jestem w stanie zrozumieć, że ktoś go nie kupi z powodu wyglądu. eC4 w sumie też ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Z tego co widzę, to eC4 zaczyna się od 141tys. Więc domyślam się, że dorzucił nieco opcji. Więc kijankę też pewnie liczy z opcjami.
Tyle że kijanka w std ma dużo opcji, które w ec4 były dopiero w wersji wycenionym na 150 tys po dużym upuście.
Także ten....

danders

Zadomawiam się
co do alarmu to jeśli ubezpieczenie tego nie wymaga to olej
dach panoramiczny - mam bo był ale jalbym miał dopłacić to bym zrezygnował - i tak jeździ zasłonięty bo zimą i tak nic nie widać a ucieka ciepło a latem odwrotnie - grzeje słońce w glacę
przednia szyba jest fajna i wygodna - w ciągu całej zimy użyłem 2 razy jak żona zapomniała samochodu pod carport wstawić - jeśli parkujesz pod dachem a szyba kosztuje krocie to też bym zrezygnował
Już zarezerwowałem , bez alarmu, bez dachu panoramicznego i bez przedniej szyby podgrzewanej, kolor dokładnie taki sam jak Ty posiadasz, jutro tylko jeszcze sprawdzę czy fotelik się zmieści tak aby pasażer z przodu miał miejsce i wpłacam zaliczkę, dobrałem jeszcze pakiet jazdy autonomicznej no i ładowarkę pokładową trójfazową 11 KW ( gniazdo ładowania ) Jak oceniasz samochód z perspektywy czasu ?

p0li

Pionier e-mobilności
Jak oceniasz samochód z perspektywy czasu ?

zawsze można się do czegoś przyczepić ale dla mnie nie ma lepszego wyboru - inne albo są twarde, albo droższe, albo kabina przypomina wynik konkursu w przedszkolu, albo dla ludzi z duża dozą cierpliwości i wyrozumiałości dla producenta

Kuba K.

Posiadacz elektryka
zawsze można się do czegoś przyczepić ale dla mnie nie ma lepszego wyboru - inne albo są twarde, albo droższe, albo kabina przypomina wynik konkursu w przedszkolu, albo dla ludzi z duża dozą cierpliwości i wyrozumiałości dla producenta
:) teraz zagadka jakie auto jest pod każdym twierdzeniem ;)