No i będzie to co chciałem 2022.44.25.1

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad rem, szkoda że nie jestem fanem gier bo jak widzę jest Steam Deck. Oddałem PS 5 synowi, nie złapałem bakcyla
W modelu S i X będzie można zagrać w tysiące gier, które dostępne są w bibliotece Steam.

McKwacz

Zadomawiam się
a testowałeś, czy będzie podgrzewać aku na dotarcie na GW czy Ionity czy nie było okazji?
Włączyłem navi na najbliższy GW i zaczęła grzać bateryjkę 😀. Będzie więc chyba grzać na wszystkie ładowarki dostępne w mapie Tesli. Jutro zobaczę czy grzeje też przy ustawieniu navi na ładowarki, których nie ma na mapie a które odwiedziłem. Można je zobaczyć zaznaczając jeden „piorun” i zjechać na dół pod kreskę.

Michal

Moderator
Czyli nie widzisz różowego Yeti... ;-)
Przepraszam, że udzielam się na innych forach niż powinienem, już z podkulonym siusiakiem wracam na forum Twingo (crap, nie ma!).
Czytam jak mam chęć i czas wszystko, piszę też - póki co można, to nie elonotwitter ;-)
A jak się powyzłośliwiałem, to wracając do meritum - wytłumaczę się. Miałem na myśli, że to miło, że Tesla użytkownikom swoich aut regularnie udostępnia aktualizacje, ale robi to z pieniędzy, które dzięki tym użytkownikom zarobiła. Mam nadzieję, że teraz dostatecznie klarownie wyłożyłem myśli.
Czyli jednak żal dupę ściska, że wybrałeś Niro i nie możesz liczyć na jakiekolwiek zmiany.
Przyczepisz się do yołka Bronka, bo Cię nie stać na TMX... przyczepisz się do aktualizacji, bo sam nie masz... Co się będą ludzie cieszyli z tego co mają, trzeba ich sprowadzić do parteru - dla Ciebie dzień jak co dzień...

lookash_c

Pionier e-mobilności
Czyli jednak żal dupę ściska, że wybrałeś Niro i nie możesz liczyć na jakiekolwiek zmiany.
Przyczepisz się do yołka Bronka, bo Cię nie stać na TMX... przyczepisz się do aktualizacji, bo sam nie masz... Co się będą ludzie cieszyli z tego co mają, trzeba ich sprowadzić do parteru - dla Ciebie dzień jak co dzień...
Przepraszam, że burzę atmosferę towarzystwa wzajemnej adoracji, postaram się mniej!
Mówią, że złośliwość jest pochodną inteligencji, tej wersji się trzymam ;-)

daniel

Señor Meme Officer
Miałem na myśli, że to miło, że Tesla użytkownikom swoich aut regularnie udostępnia aktualizacje, ale robi to z pieniędzy, które dzięki tym użytkownikom zarobiła. Mam nadzieję, że teraz dostatecznie klarownie wyłożyłem myśli.
No oczywiście, że z tego co zarobili na klientach, ale wcale nikt nie musiał wysyłać aktualizacji z nowymi funkcjami.

Jogur

Posiadacz elektryka
Nie wypowiadaj się o tym o czym nie masz pojęcia. Wszędzie Cię pełno, zwłaszcza na forach Tesli, a w stopce nie widzę żadnego auta tej marki. Może rozruszaj tamte fora, zamiast tutaj swoje "mondrości" prawić.
a Ty znasz politykę cenowo-produktową Tesli czytaj Elona? co po główce mu chodzi jak planowali ceny? przecież "darmowe" ładowanie było w cenie tesli zawarte, skąd niby wytrzasnęli kasę na postawienie fajek na prąd?

Michal

Moderator
Ależ oczywiście, że Tesla, tak jak każdy producent czegokolwiek nie wyczarowuje pieniędzy tylko ma je ze sprzedaży, ale wkurza mnie po prostu jak gość włazi na wszystkie fora po kolei i wrzuca swoje 3 grosze, a przy tym w znaczącej większości przypadków jest negatywny ale bez podstaw, bo sam nie ma takiego auta. "Nie wiem ale się wypowiem".

Przypominam tylko, że dokładnie tak samo np. Kia wlicza w cenę e-Niro przyszłe zmiany.
Powiem więcej - większość producentów (moim zdaniem wszyscy) mają zaplanowane kolejne 3-5 roczników modelowych wraz z pozytywnymi zmianami, również w systemach wewnątrz auta ale planowo nie wprowadzają ich do starszych aut, bo to zmniejszyłoby sprzedaż kolejnych roczników. Akurat e-Niro jest tutaj bardzo dobrym przykładem, gdzie w pierwszej wersji auta nie było aplikacji na telefon, w drugiej już była ale ograniczona i do tej pory nie ma pełnej funkcjonalności. Ponadto akumulatory 12v padają i nic z tym nie zrobią, bo nie da się zmienić częstotliwości doładowania, a auto da się otworzyć Gemeboy-em i też tego nie naprawią, bo po co?