U mnie nagle sie pojawily dzisiaj.Ja też nadal nie mam updatu map mam nadzieję, że Tobie przyjdą wcześniej niż mi![]()
U mnie nagle sie pojawily dzisiaj.Ja też nadal nie mam updatu map mam nadzieję, że Tobie przyjdą wcześniej niż mi![]()
Nie wiem czy znacie:
teslafi
Jest tam fajnie pokazane na raporcie ile % samochodów (populacja wynosi ponad 15000 aut), które są podłączone do portalu jest już zaktualizowanych i jak rozkłada się to w czasie - obecnie zaktualiwozwanych jest 85% (do 2021.4.18) ... może komuś to się przyda i nie będzie się denerwował, że tylko u niego nie ma![]()
Zgadza się. Wszedłem tam, robiłem tak 😳 i wyszedłem 😀 Później ktoś im tą bazę wykradnie i tylko z ulic pozbiera samochody 😂View attachment 1047
Moje serce krwawi widząc, że tyle się mówi o bezpieczeństwie a tutaj radośnie ktoś prosi o dane do zalogowania loginem, hasłem i tokenem![]()
czemu wyciąłeś bezpieczne logowanie tokenem?View attachment 1047
Moje serce krwawi widząc, że tyle się mówi o bezpieczeństwie a tutaj radośnie ktoś prosi o dane do zalogowania loginem, hasłem i tokenem![]()
Podobnie jak Teslafi, Teslascope też umożliwia autoryzację tokenem bez podawania loginu/hasła Tesli.Teslascoupe też prosi. Nie da sie odczytać danych z samochodu bez podania loginu itp .
Wiesz, ja się po prostu boję przekazać takie dane komuś kogo nie znam lub komu w jakiś sposób nie ufam. I to nawet nie chodzi mi o tych ludzi, tylko o to, że to jest jakieś chałupnicze rozwiązanie nie autoryzowane przez producenta i mam poważne wątpliwości co to jakości i skuteczności zabezpieczeń, które ktoś może złamać i przejąć kontrolę. Natomiast płacę i telefonem i zegarkiem, a nawet nieraz pieniędzmi 🙂Teslascoupe też prosi. Nie da sie odczytać danych z samochodu bez podania loginu itp . Strachliwi przewrażliwieni nie płacą telefonem zegarkiem lub kartą ich wola, tu to samo cos za coś. W ogóle znam ludzi co jak Armia Chińska niedopuszcza mysli7 aby Tesla staneła na podjeździe. Google jest pełne zamazanych domów . To nasz wybór.
Można skorzystać z statystyk, tylko dlatego ze inni nie mają pierd... lca na punkcie prywtnosci i samochodu.