Dzwonił do mnie człowiek z Tesli i dowiedziałem się kilku rzeczy, więc od razu się nimi dzielę. Mapy zostały do mnie wysłane od razu po aktualizacji samochodu do wersji 2021.4.18, jednak w logach, które sprawdził było "failed" i mapy nie zostały uaktualnione. Nie wie dlaczego i nie ma możliwości wymuszenia ponownej aktualizacji. Tym zajmują się w USA i on nic nie może zrobić. Mogę jedynie czekać z nadzieją, aż aktualizacja kiedyś się wykona, ewentualnie mogę zrobić sobie wycieczkę do Warszawy i postarają się sprawdzić to na miejscu, bez gwarancji, że uda się je zaktualizować.
Druga sprawa do brak możliwości zgłaszania usterek przez aplikację mobilną, wywala błąd "Error Processing mobile appointment slots". Jest to spowodowane tym, że są w trakcie przeprowadzki i problem powinien z czasem ustąpić. Nic więcej nie powiedział, nie wiadomo ile to może potrwać, nie wiem też, co to znaczy przeprowadzka. Domyślam się, że robią jakieś porządki w systemie informatycznym na co wskazuje ogólny burdel w dostępie do wszelakich usług, które świadczą.
Ogólnie te mapy mnie zmartwiły, ale chyba nic więcej nie mogę z tym zrobić. Samochód stoi prawie cały czas w garażu z zasięgiem wifi na 100%.