Wow, przy 240kWh dopiero się wyrównują z max. Max jest dla kogoś z własnym gniazdkiem nieopłacalnyWracając do tematu, wrzucam porównanie na szybko w excelu, może komuś się przyda info jak nowa zniżka z EV Klub wpływa na cenę ładowania w GW. Jak widać opcja Plus jest idealna dla DC.
Max jest opłacalny dla bardzo wąskiej grupy odbiorców. Musiałbyś miesiąc w miesiąc zużywać ponad 300kWh, żeby zaoszczędzić 20pln miesiącznie. Pod warunkiem, że nie korzystałbyś z AC, bo wtedy przy 300kWh miesięcznie byłbyś 20pln w plecy. Więc może dla taksówkarzy albo kurierów to by miało jakiś sens i to tylko gdyby nie korzystali z AC.Wow, przy 240kWh dopiero się wyrównują z max. Max jest dla kogoś z własnym gniazdkiem nieopłacalny
Bo w gratisie dostajesz 15 kWh wraz z kuponem od EV KlubDlaczego w abonamencie Standard 10 kW jest za darmo?
I w ogóle jakoś tanio .
Też mi się tak wydaje, zobaczymy po pierwszym miesiącu jak to będzie wyglądać. Patrząc na Słowackie ceny GW i tak jesteśmy dojeni, tam 30 kWh jest w Plus a 100kWh w Max dołączane do abonamentu bez żadnych benefitów klubowych.A ja odnoszę wrażenie, że ten który przydzielił pakiety kW się po prostu pomylił i ten mniejszy pakiet miał być w plus, ten większy pakiet kW w abonamencie max, a standard miał być bez dodatkowych kW.
Zgodnie z treścią nagłówka tego porównania ceny są z kuponem od EV klub, wtedy GW nie jest takie straszne jak je malują.Dlaczego w abonamencie Standard 10 kW jest za darmo?
I w ogóle jakoś tanio .
Niemożliwe, bo zawsze zniżka od EV klub była również dla abonamentu standard (tego darmowego). Tylko w zeszłym roku ta zniżka to było -5% od ceny (a -10% dla wyższych abonamentów), a w tym roku zamienili to na darmowe kWh. Ewentualnie ja bym zwiększył ilość darmowych kWh dla wersji max - może to zrobią po okresie weryfikacji.A ja odnoszę wrażenie, że ten który przydzielił pakiety kW się po prostu pomylił i ten mniejszy pakiet miał być w plus, ten większy pakiet kW w abonamencie max, a standard miał być bez dodatkowych kW.
Tylko co innego zniżka, a co innego gratis 15kW do planu który jest za darmo, wyobraź sobie sytuację, że ktoś zakłada dziesięć albo i więcej kont na GW, z abonamentem standard i ładuje sobie za freeNiemożliwe, bo zawsze zniżka od EV klub była również dla abonamentu standard (tego darmowego). Tylko w zeszłym roku ta zniżka to było -5% od ceny (a -10% dla wyższych abonamentów), a w tym roku zamienili to na darmowe kWh. Ewentualnie ja bym zwiększył ilość darmowych kWh dla wersji max - może to zrobią po okresie weryfikacji.
No ale to wtedy powinno być szybkie do wychwycenia - wystarczą różne kody zniżkowe per konto w EV klub, a tam tylko jedno konto per pojazd.Tylko co innego zniżka, a co innego gratis 15kW do planu który jest za darmo, wyobraź sobie sytuację, że ktoś zakłada dziesięć albo i więcej kont na GW, z abonamentem standard i ładuje sobie za free.