Nowy cennik Ionity od 28.05.2024

wojciech742

Nowy na Forum
I znowu: gdybyś pisał szczegółowo i pełnymi zdaniami od początku to by sprawa była jasna. Zapytałem 'non-Tesla' w sensie samochód nie Tesla, bo że chodzi o ładowarki Tesli to było wiadomo, bo porównywaliśmy SuC do Ionity. Odpowiedziałeś 'nie' co wziąłem (jak i inni w tym wątku) za Teslę na ładowarce Tesli.
Potem zapytałem jasno jak niżej jeszcze raz i otrzymałem znowu nieprawdziwą odpowiedź od Ciebie: o_O

View attachment 18146

Dla mnie EOT.

Jesli wykupie abonamen w Polsce w zł to w całej europie płace stawkę polska np w najwyższym abonamencie 2.05zł
A czy mozna wybrac w Polsce rozliczenie euro i płacić 0.39€ plus marza za przewalutowanie w banku ?

Halisep

Posiadacz elektryka
Jesli wykupie abonamen w Polsce w zł to w całej europie płace stawkę polska np w najwyższym abonamencie 2.05zł
A czy mozna wybrac w Polsce rozliczenie euro i płacić 0.39€ plus marza za przewalutowanie w banku ?
Niezależnie gdzie będziesz miał wykupiony abonament, ładowanie w innym kraju będzie po stawkach właśnie z tego innego kraju. Czyli jak kupisz abo w PL, to na ładowarkach w Niemczech płacisz 0,39€, Francji 0,33€, Norwegii 3,00NOK a w Polsce 2,05PLN, a nie wszędzie 2,05PLN.

Dyzio

Zadomawiam się
Ja nie wiem, czy ja piszę niewyraźnie, czy może ktoś tu tak bardzo chce zareklamować swój link do refferali, że cała logika uchodzi bokiem.
Więc jeszcze raz, powoli:
Jeśli jeździmy po Europie samochodem elektrycznym, to niezależnie czy ładujemy się na SuC, czy na Ionity, komfort ładowania i ogólnej podróży jest bardzo zbliżony. Kropka.
Ale skoro przy wyjaśnieniu i braku innych argumentów teraz doczepiłeś się ceny, no to proszę bardzo. SuC miały tanie ładowanie, a teraz Ionity dorównało. I tak, można brać fakturę.
SuCIonity (50zł)
DE0,41-0,50€0,39€
FR0,32-0,38€0,33€
NOK3,90-4,55NOK3,00NOK
CZ10,50-12,00CZK12,00CZK
*Wyklikałem po kilka lokalizacji w aplikacji Tesli i wziąłem szerszy zakres.

Teraz czekam na doczepkę o kwotę abonamentu, bo przecież abonamenty w Tesli nie istnieją...ekhm premium connectivity
Jak fakturę ? Zalogowałem się na apkę i nigdzie nie widzę gdzie NIP :/

Arrczi

Fachowiec
Niezależnie gdzie będziesz miał wykupiony abonament, ładowanie w innym kraju będzie po stawkach właśnie z tego innego kraju. Czyli jak kupisz abo w PL, to na ładowarkach w Niemczech płacisz 0,39€, Francji 0,33€, Norwegii 3,00NOK a w Polsce 2,05PLN, a nie wszędzie 2,05PLN.
Mi pierwsze z brzegu ładowarki pod Frankfurtem pokazują 4,55, a w PL większość 3,15 PLN. Abo średnie.
Mogą spadać.

nabrU

Moderator
2,05PLN w Passport Power to chyba mniej niż 2,40? (pomijam 51,50 na abo bo to przy 3k km się zaraz zbalansuje i Ty pewnie też coś płaciłeś abo)