Nowy soft do Infotaiment i nowe mapy

p0li

Pionier e-mobilności
A u mnie lipa, według aplikacji mam do pobrania aktualizację, ściągnąłem, zainstalowałem na pendrive i nie rusza. Brak klucza - komunikat
a podejzyj ten sciagniety plik czy tam nie ma katalogu Licence

p0li

Pionier e-mobilności
przed chwila sprawdzilem - mam to samo
czy ktos gral w hangmana i wie w jakim jezyku sa slowa?

nnnnn

Pionier e-mobilności
a podejzyj ten sciagniety plik czy tam nie ma katalogu Licence
Wszystko jest w katalogach, licencja też. Próbowałem jeszcze dwa razy w tym z linku wysłanego przez aplikację ten sam błąd. Mam za chwilę przegląd okresowy zapytam o co chodzi.

KrzysztofFly

Moderator
Wszystko jest w katalogach, licencja też. Próbowałem jeszcze dwa razy w tym z linku wysłanego przez aplikację ten sam błąd. Mam za chwilę przegląd okresowy zapytam o co chodzi.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, że Ty pobierasz plik bezpośrednio na komputer i go musisz sam rozpakować i wgrać na pendrive?
W Citroenie jest aplikacja na PC - Citroen Update, ona służy do pobierania aktualizacji map i oprogramowania ekranu. Po pobraniu odpowiedniej aktualizacji, formatuje ona pendrive i wgrywa na niego pliki aktualizacji.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, że Ty pobierasz plik bezpośrednio na komputer i go musisz sam rozpakować i wgrać na pendrive?
W Citroenie jest aplikacja na PC - Citroen Update, ona służy do pobierania aktualizacji map i oprogramowania ekranu. Po pobraniu odpowiedniej aktualizacji, formatuje ona pendrive i wgrywa na niego pliki aktualizacji.
Tak samo opel:D Trzeba zainstalować opel update na komputerze, pobrać prawie 8GB danych z zawrotnymi prędkościami (czas pobierania między 120-350 min), zainstalować na pendrive a następnie wgrać w aucie... Poprzednio zadziałało teraz nie.

p0li

Pionier e-mobilności
ja tak robie - sa w sumie tylko dwa katalogi i nie musze za kazdym razem frmatowac pedraka
przy ostatnim update nie wgrywalem pliku licencji i wszystko poszlo bezproblemowo zarowno u mnie jak w oplu mokka kolegi z pracy
moze @nnnnn przegraj tylko katalog SWL i sprobuj jeszcze raz?

Przem

Zadomawiam się
Tak samo opel:D Trzeba zainstalować opel update na komputerze, pobrać prawie 8GB danych z zawrotnymi prędkościami (czas pobierania między 120-350 min), zainstalować na pendrive a następnie wgrać w aucie... Poprzednio zadziałało teraz nie.
Mnie Peugeot pokazuje właśnie 1257 minut :) . Tak że chyba najlepiej z całej gamy, raczej to odpuszczę :) .

KrzysztofFly

Moderator
Mnie Peugeot pokazuje właśnie 1257 minut :) . Tak że chyba najlepiej z całej gamy, raczej to odpuszczę :) .
No to szok, u mnie trwało góra kilka minut, chociaż kiedyś dość dawno temu podobny problem miał @p0li , jak dobrze pamiętam to chyba mu udostępniałem wtedy pobraną przeze mnie kopię. Nie wiem, czy faktycznie soft który ja pobrałem dla Citroena jest identyczny 1:1 z tym który pobierasz (wydaje mi się, że @p0li kiedyś pisał, że w Oplu był identyczny), ale jeśli tak to mogę ewentualnie wrzucić na dyski i Ci udostępnić.
Ewentualnie odpuść dzisiaj i spróbuj ponownie jutro, może będzie lepiej.

p0li

Pionier e-mobilności
czasami te serwery sie przytykaja - bo w sumie ciagna z lednego linka posiadacze 3 marek
softy sa identyczne i maja identyczne oznaczenia - podejzewam ze dlatego jest to taka kobyla bo musi miec wszystkie cuda wianki do 3 roznych marek
testowalem soft z cytryny w oplu a kiedys wgralem soft z puga do siebie - dziala
aaa - i ta apka do wgrywania tez moze od siebie cos dokladac - dlatego ciagne zawsze z bezposrednich linkow przegladarka