Nowy soft do Infotaiment i nowe mapy

p0li

Pionier e-mobilności
..nic sie nie dzialo przez pol roku a ty 2 update'y w tydzien

GrzesiekK

Zadomawiam się
Aktualizacja map nie jest dla mnie odczuwalna. To duperele. Czekam aż apka zacznie działać jak w Tesli on-line w kontakcie z autem. Teraz mają wyłączyć na dniach pasmo 3g. Ciekawe, czy stracimy kontakt z autem całkowicie.

p0li

Pionier e-mobilności
50% niestety pozostało... Jeździłem dzisiaj chwilę po mieście i po powrocie do domu mam 49%. No i kupa, delikatnie mówiąc. Przy próbie włączenia kontroli klimatu wyskakuje powiadomienie o zbyt niskim poziomie naładowania baterii i info o konieczności 50%.
cytat z niemieckiego forum:

No to właśnie dostałem kolejny telefon z obsługi klienta Citroena. :) Status jest taki, że w związku z WIELOMA prośbami w temacie 50% pre-klimatyzacji i 80% limitu ładowania, te dwa tematy są od jakiegoś czasu na liście rzeczy do zrobienia przez programistów MyCitroen. Najwyraźniej nadzieja była taka, że oba zostaną zaimplementowane w najnowszych aktualizacjach MyCitroen (późniejszych niż V1.37.8), ale to nie wyszło. Faktem jest jednak, że obie zmiany mają wysoki priorytet dla deweloperów i obie zapewne pojawią się w niezbyt odległym wydaniu aktualizacji. Oczywiście, mimo subtelnych nacisków i podstępnych próśb :) - niestety nie udało mi się uzyskać realnego okna czasowego, szkoda. Ale Citroen najwyraźniej BARDZO dobrze wie, że zepsują swój wizerunek, jeśli coś się szybko nie wydarzy.

takze - jest nadzieja

Pawel_PS

Zadomawiam się
cytat z niemieckiego forum:

No to właśnie dostałem kolejny telefon z obsługi klienta Citroena. :) Status jest taki, że w związku z WIELOMA prośbami w temacie 50% pre-klimatyzacji i 80% limitu ładowania, te dwa tematy są od jakiegoś czasu na liście rzeczy do zrobienia przez programistów MyCitroen. Najwyraźniej nadzieja była taka, że oba zostaną zaimplementowane w najnowszych aktualizacjach MyCitroen (późniejszych niż V1.37.8), ale to nie wyszło. Faktem jest jednak, że obie zmiany mają wysoki priorytet dla deweloperów i obie zapewne pojawią się w niezbyt odległym wydaniu aktualizacji. Oczywiście, mimo subtelnych nacisków i podstępnych próśb :) - niestety nie udało mi się uzyskać realnego okna czasowego, szkoda. Ale Citroen najwyraźniej BARDZO dobrze wie, że zepsują swój wizerunek, jeśli coś się szybko nie wydarzy.

takze - jest nadzieja
p0li, masz informację lub spotkałeś się na niemieckim forum czy infotainmant w najnowszej wersji "My Citroën Drive Plus" będzie dostępny dla samochodów z 2021 lub 2022 roku? Znalazłem wpisy, że auta teraz produkowane (e-C4 z 2023 oraz e-C4 X) są wyposażone w najnowszy software o nazwie "My Citroen Drive Plus" - tam na wyświetlaczu jest wykorzystywany cały ekran, a nie jak teraz po bokach są kwadraty z temperaturą.

p0li

Pionier e-mobilności
p0li, masz informację lub spotkałeś się na niemieckim forum
nie - w sumie to tak - ale nikt nic nie wie na pewno i snuja tylko domysly czy nie byloby problemu z hardwarem
jak na razie sa 3 wersje oprogramowania/manuali na stronie cytrynki do c4
- jedna dla pierwszej wersji (stara skrzynia i pompa ciepla)
- druga dla poprawionej wersji (nowa skrzyni i pompa ciepla) - obie wersje w kwadratami po bokach
- trzecia wersja dla eC4X - ta juz ma wersje pelnoekranowa i konfigurowalna - spojna z C5X

Pawel_PS

Zadomawiam się
nie - w sumie to tak - ale nikt nic nie wie na pewno i snuja tylko domysly czy nie byloby problemu z hardwarem
jak na razie sa 3 wersje oprogramowania/manuali na stronie cytrynki do c4
- jedna dla pierwszej wersji (stara skrzynia i pompa ciepla)
- druga dla poprawionej wersji (nowa skrzyni i pompa ciepla) - obie wersje w kwadratami po bokach
- trzecia wersja dla eC4X - ta juz ma wersje pelnoekranowa i konfigurowalna - spojna z C5X
Dziękuję, czyli zostaje nam czekanie i snucie domysłów.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ja mam pytanie jak te aktualizacje do infotainment są pobierane? Przez wifi czy trzeba jak z mapami biegać z pendrive? Nie miałem jeszcze żadnej w Peugeocie ani żadnego komunikatu ale może auto zbyt nowe i jeszcze się nie pojawiły.

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja mam pytanie jak te aktualizacje do infotainment są pobierane? Przez wifi czy trzeba jak z mapami biegać z pendrive? Nie miałem jeszcze żadnej w Peugeocie ani żadnego komunikatu ale może auto zbyt nowe i jeszcze się nie pojawiły.
Trzeba przez pendrive, jest taka aplikacja na PC Peugeot Update, tam podajesz VIN i ci pobiera. Niestety nie ma OTA aktualizacji.
Czy masz dostępną aktualizację można też sprawdzić w aplikacji Mypeugeot w zakładce: samochód, ekran dotykowy samochodu.