Odpadł mi kawałek osłony aerodynamicznej pod autem o_0

6a8

Posiadacz elektryka
Aha, powiedziałem serwisantowi, że kilka osób na forum pisało, że po mojej przygodzie sprawdzili i okazało się, że mają luźne te śruby. On stwierdził, że to niemożliwe, bo one są wkręcane na jakiś klej. No to o co chodzi, że się wykręcają masowo ja się pytam?
Chociaż mam wrażenie, że mógł nie mieć pojęcia, bo skoro nie zamówili wszystkich części potrzebnych do naprawy, to...
Może w nowych modelach coś poprawili i oni myślą, że wszędzie tak jest.
Może ten fabryczny jest za słaby, albo tak szybko produkowali że nie mieli czasu nałożyć ?
Chociaż przy produkcji seryjnej, to się raczej stosuje śruby z już naniesionym klejem.
Ciekawe jaki to ( fabrycznie ) klej ?
@Michal , jak będziesz następny raz, to może Ci się uda dopytać ?

nyknow

Fachowiec
Jak dla mnie to temat jest prosty, nie było śruby wobec tego się urwało, powinno być naprawione na gwarancji.
Jedyny problem to dojazd.
A pytanie co się stanie jesli tej obudowy nie bedzie ?
dlaczego problem to dojazd do serwisu - co się może stać z autem jesli ktoś nie wiem 1000 km przejedzie bez tej osłony ?

Michal

Moderator
Jak całej obudowy nie będzie, to zwiększy się trochę zużycie i pod auto będzie się dostawać jakiś syf - ogólnie chyba nie ma tragedii. Większy problem jest jeśli tak jak u mnie odłamał się kawałek osłony i reszta podczas jazdy lata i dudni.
Moim zdaniem chodzi o to, że @Poldek ma daleko do serwisu ;) Ja mimo, że mieszkam pod Warszawą, to kompletnie po drugiej stronie i w jedną stronę do serwisu mam godzinę jazdy w korkach, więc nawet dla mnie dojazd to jednak trochę problem, bo z naprawy na 30 minut robi się 2,5 godziny :p

Michal

Moderator
Kolejna wizyta w serwisie w sprawie osłony, a tu taki kwiatek - Polska mowa ciężka być:
PXL_20221004_075541462.jpg

Na wejściu 🤦

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
E tam ....a propos "zrównoważonej energii"

Ja się równo ważę ( schudłem od kwietnia 17 kg )
A 3 października na wzór Nordstrimów zakręciłem u siebie gaz .( Miałem odkręcić ale żona powiedziakła ze mnie jednak kocha .A na kręcenie mnie naszło to zakręciłem bo pompa tanio póki co działa..(6-10 kWh /24h.)
Do tego od 1go, też korzystam z własnej uzdatnionej wody .(1-3 kWh/24h)
( Kwestia pozostaje drożdzy, owoce mam i jestem prawie samowystarczalny.)
Prawie , bo pozostał prąd . I tu pomyslę ale za jakiś czas jak przyjdą pierwsze nowe i nowsze , horendalne być może ??? RACHUNKI

Last edited:

Michal

Moderator
Weź...
  • ktoś to zaprojektował - to jeszcze mogę zrozumieć, że ktoś nie znający meandrów języka polskiego;
  • Poszło do druku - też mogę zrozumieć, że drukarnia w DE
  • Przyszło do PL do salonu i ktoś to rozstawił już raczej znający język
  • Teraz codziennie chodzi koło tego 10 osób i nikt nie widzi?
Ehh..

poochaty

Posiadacz elektryka
Weź...
  • ktoś to zaprojektował - to jeszcze mogę zrozumieć, że ktoś nie znający meandrów języka polskiego;
  • Poszło do druku - też mogę zrozumieć, że drukarnia w DE
  • Przyszło do PL do salonu i ktoś to rozstawił już raczej znający język
  • Teraz codziennie chodzi koło tego 10 osób i nikt nie widzi?
Ehh..
Mnie to wkurza, bo jak się ma w d.. język to długoterminowo to źródło wszelkich konfliktów. Ten banner konfliktów nie wywoła, ale przyczynia się do zubożania i tak ubogiego języka, i akceptowania bylejakości. Tu mój ulubiony wykład w temacie.

P.S. Napisz Michał jak finalnie z osłonami.