Technika i wprawa ma duże znaczenie, swego czasu mój znajomy opowiadał sytuację jak pojechał w nasze góry na narty. Miał założone w swoim aucie opony premium (z tego co pamiętam to GOODYEAR był) i nie mógł rano z kwatery wyjechać, próbował wielokrotnie z parkingu na podwórku wjechać na asfalt (było lekko pod górkę). W końcu podszedł do niego właściciel kwatery na której się zatrzymał, poprosił go o zwolnienie miejsca kierowcy, które sam zajął, a następnie bez wielkiego problemu wyjechał na drogęPrzy wyjeżdzie z mojego domu jest parking i droga miejska osiedlowa praktycznie nie odśnieżana.
Nigdy nie miałem problemu z wyjazdem, a były samochody na oponach zimowych i nie potrafiły wyjechać z tego parkingu. Ważna też jest technika jazdy, a osoby dawały po garach i pod spodem robił się lód.
W jaki sposób?No i zima zaskoczyła wielosezonowców![]()
No właśnie nie! 🤪No i zima zaskoczyła wielosezonowców![]()
Fajne podejście , taki syndrom bitej żony. Też nie zmieniaW jaki sposób?
Jeśli kogoś mogła zaskoczyć, to fanów zimówek, którzy nie zdążyli na czas zmienić.
To jest właśnie największy plus opon całorocznych, nigdy nie jesteś zaskoczony zmianą warunków i kolejkami u gumiarza (obecnie terminy to tydzień, albo pół dnia stania w kolejce).
Jedyne logiczne.Fajne podejście ,
prawdziwą zimę mam dzisiaj w centralnej Polsce i ma być jeszcze przez tydzień, a mamy dopiero listopad.że prawdziwej zimy u nas dawno nie było,
ale brakuje, a tak jak pisałem, priorytetem jest dla mnie bezpieczeństwo. Wyjechać w trasę muszę dzisiaj i przez kolejny tydzień, a ja nie będę czekał nazimówek brakuje im niewiele,
Dzisiaj po południu w centralnej Polsce ma być 0, -1 . Czyli roztopi się część śniegu z rana i zacznie wieczorem przymarzać. To są typowe polskie warunki obecnie i opona wielosezonowa nie pozwala na bezpieczną jazdę w takich warunkach, nie tak bezpieczną jak na zimowych.półroczną jesień
Polecam opony z kolcami na takie warunki. Opona zimowa nie pozwala na bezpieczną jazdę w takich warunkach, nie tak bezpieczną jak opona z kolcami.Dzisiaj po południu w centralnej Polsce ma być 0, -1 . Czyli roztopi się część śniegu z rana i zacznie wieczorem przymarzać. To są typowe polskie warunki obecnie i opona wielosezonowa nie pozwala na bezpieczną jazdę w takich warunkach, nie tak bezpieczną jak na zimowych.