OPONY do EV Najcichsze ??? doświadczenia ?

6a8

Posiadacz elektryka
W ostatnim okresie zacząłem się martwić biciem przednich opon ale na dniach miałem dostać nowe. Podczas ostatniej wycieczki na Słowację stwierdziłem jednak że coś z tym zrobię
Powiedziałbym że miałeś duże szczęście, bo jakby Ci się to roz.....o na autostradzie to nie było by ciekawie. Ile na nich przejechałeś ?

nabrU

Moderator
Ło, a co tu się stało?

Mój cały czas czeka na ich wymianę, ale sądzę, że prędzej Teslę odbiorę niż VW mi je wymieni.

consigliero

Pionier e-mobilności
Szacuję że ponad 40 kkm, ale był już telefon, jest szansa na Conti w piątek. Załatwiane własnymi kanałami dealera bo VGLP nie ma opon i nie wie kiedy będą. Dobrze że nie dawały mi spokoju te wibracje na kierownicy. Hubert mimo wszystko skontrolowałbym ich stan po wewnętrznej stronie. To niefrasobliwe podejście VW może być niebezpieczne

Halisep

Posiadacz elektryka
czy ktoś zmieniał opony na Hankook Ventus iON lub z iON na inne ?? spostrzeżenia ??!!
Ja. W Tesli wcześniej miałem micheliny PS4, a teraz ventus ion evo. Jest ciszej, a zużycie energii spadło o jakieś 5%. Co do przyczepności nie mam zastrzeżeń, ale na mokrym trochę łatwiej zerwać przyczepność. Oczywiście odczucia subiektywne, ale jestem bardzo zadowolony.
Chyba wezmę też iON i*cept na zimę do kijanki. Liczę na jakąś koreańską synergię.