krzyss

Pionier e-mobilności
Pirelli P Zero. Zarówno letnie jak i zimowe to numer 1. Tanie nie są, ale warte każdej zlotówki.
Mialem w smarcie 225/35/17 letnie
Reklamowalem dwie sztuki bo opony bily od nowosci. Odrzucili mi reklamacje jednej sztuki. Nie i juz. Sprzedalem i kupilem inne.
Ja tych opon nie polece, i zdecydowanie odradzam.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Nigdy nie miałem problemów z żadnymi oponami o jakich piszecie. Nigdy też nie kupiłem opon u wulkanizatora (poza sytuacją awaryjną - przecięcie opony na wyjeździei laweta), może to jest przyczyną, że oni źle je składują?
Albo zrobiło się strasznie słabo z jakością topowych dotąd producentów, albo przyczyna leży gdzieś indziej.
Następny weekend spędzam z inżynierem michelina, podpytam czy coś jest na rzeczy.

6a8

Posiadacz elektryka
W TM3P HL zdaje się na początku były problemy z wadliwymi Pirelli ?
Tu chodzi oczywiście o inny rozmiar, ale świadczy to o polityce firmy która wypuszcza buble na zewnątrz.
I to może dotyczyć każdego rozmiaru niestety.

eimi

Pionier e-mobilności
W tesli jest dodatkowo ten problem ze geometria zawieszenia nie wybacza wadliwym oponym. Ta sama wadliwa opona założona w innym aucie i może być nic nie czuć. W Tesli muszą być w normie na Hunterze.

Przez zakup u wulkanizatora miałem na myśli że przez jego zamówienie a nie z jego składu. Chodzi o to żeby on zadeklarował że w razie problemów będzie się szarpał z producentem i nie zostawi klienta bez opony. W dzisiejszych czasach bym dopłacił do takiej uslugi.

krzyss

Pionier e-mobilności
W tesli jest dodatkowo ten problem ze geometria zawieszenia nie wybacza wadliwym oponym. Ta sama wadliwa opona założona w innym aucie i może być nic nie czuć. W Tesli muszą być w normie na Hunterze.

Przez zakup u wulkanizatora miałem na myśli że przez jego zamówienie a nie z jego składu. Chodzi o to żeby on zadeklarował że w razie problemów będzie się szarpał z producentem i nie zostawi klienta bez opony. W dzisiejszych czasach bym dopłacił do takiej uslugi.
Wulkanizatorow ktorzy wezma problem na siebie to nie wiem czy znam jednego w Warszawie :)
Wszyscy i tak biora z tych samych magazynow, ale racja sa tacy co zle skladuja opony, wystarczy zobaczyc jak kurierzy je traktuja.

Pedr

Pionier e-mobilności
Nigdy też nie kupiłem opon u wulkanizatora
Ja też nie miałem takiej sytuacji od 20 lat. Znalazłem w mojej okolicy serwis opon, który ma Huntera oraz chyba całkiem spory sklep online https://www.opony-samochodowe.com/i7,wymiana-opon-bogucin.html Zadzwonię do nich i wypytam - jeśli będzie taka możliwość to wolę dopłacić trochę więcej i może ogarną ewentualną reklamację. Z tego co piszecie to czasy gdy „płacę i wymagam” bezpowrotnie minęły.