Albo oryginały w SC 300 zł netto, albo np. poniższe (ja je wybrałem):
Wychodzi nieco taniej, ale kupiłem je dlatego że SC Warsaw odpisywał mi na maila z zapytaniem ponad 2 tygodnie 😄
Czytałem instrukcję

i jest tam mowa, że czujniki TPMS, nawet oryginalne, powinny zostać zaprogramowane w serwisie.....czy to prawda ??
Opony zimowe powinny być jakieś dedykowane do Tesli/elektryków czy tylko rozmiar ma pasować? Jakieś Yokohamy są za 900 pln lub Pirelli z pianką za ponad 1600.
Daj sobie spokój z dedykacją, kup markowe premium w rozmiarze fabrycznym. Dla Y to zakres 19-21 cali, czyli nie powinieneś stosować jednak 18-tek bo przy ew. "bim-bam-bom" każdy Rzeczoznawca-Szkodownik wychwyci ten szczegół, a jak wiesz zapewne, ubezpieczyciele tylko czekają na taki kąsek. Poza tym , gdy wertowałem w danym rozmiarze opony, to większość jest dla aut marek spalinowych premium , a takim w sensie premium jest i Tesla (co by nie powiedzieć

), więc myślę, że bez problemu opony o najwyższych parametrach sprawdzą się w TMY czy TM3. Zauważyłem również, że w większości tych opon , wpisał się konkurent czyli Fordzina Mustang Mach E, auto jak auto(nie będę komentował bo jechałem i już mi wystarczy), niemniej jednak jest tak samo ciężki jak Tesla i pewnie czy chce czy nie to wymaga również opon premium, podobna sytuacja z felgami dla TMY, zalecona szerokość 9,5 cala i odsadzenie ET 45 to bardzo wymagający rozmiar, co jak sądzę, również bierze się z ciężaru auta i tutaj znowu znajdziesz wpisaną Teslę oraz Fordzinę. Jednym słowem nie dajmy się zwariować, pomijam już fakt, ze zapytany Tesla Service o opony, odpowiedział po miesiącu........oczywiście, mógł także odpowiedzieć dopiero wiosną 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.