Orlen Łączyn

Sierek

Fachowiec
W ubiegły czwartek (Boże Ciało) ładowałem się przed Jędrzejowem na stacji Łączyn. Ładowanie zastartowało za czwartym razem - zablokowane 800 zł. Ładowałem ok. 20 min. Aplikacja pokazała jak na obrazku poniżej. Jakiś supercharger ;)

Screenshot_20210608-161004.jpg

Sierek

Fachowiec
Oczywiście wiem, że pokazałem pobraną energię. Przy 20 min. ładowania wychodzi "supercharger" o mocy ca 3x190=570kW

tenOr

Posiadacz elektryka
Znajomy znajmego co zna kogoś w Orlenie mówił mi, że doskonale wiedzą o "problemie 200 zł" ale:
  1. to takie państwowe korpo, więc wszystko trwa miesiącami - również zmiana zasad płatności
  2. to takie państwowe korpo, więc mają wylane na to co myślimy. nie chcesz, to się nie ładuj
Podobno badziej to pierwsze. Drugie tylko bardziej spowalnia proces.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Przecież ładowarki Orlenu w dużej mierze służą temu, by móc się pokazać jaka to nowoczesna, przyszłościowa,"eko" i świetnie zarządzana firma. A że ładowarki nie działają, wsparcie telefoniczne jest niekompetentne, to co z tego. Na papierze i prezentacjach jest pięknie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Przecież ładowarki Orlenu w dużej mierze służą temu, by móc się pokazać jaka to nowoczesna, przyszłościowa,"eko" i świetnie zarządzana firma. A że ładowarki nie działają, wsparcie telefoniczne jest niekompetentne, to co z tego. Na papierze i prezentacjach jest pięknie.
Dokladnie, i jeszcze cena najwyzsza na rynku… ale w excelu wyglada dobrze, buduja nowe co chwile. A ja tam sie laduje tylko jak mam noz na gardle… na szczescie GW robi robote.

dawson

Fachowiec
Napisałem dziś do Orlenu zapytanie czy skoro użytkownikom BEV blokują 200zł przed rozpoczęciem ładowania to czy planują też użytkownikom aut spalinowych blokować na karcie 200zł przed rozpoczęciem tankowania? :) Tak trochę dla jaj. Ale na infolinii dowiedziałem się też że w niedalekiej przyszłości planują zmianę systemu rozliczeń. Ja pracuje w "państwówce" więc wiem co to znaczy ... 🙃 Kurczę ... zapomniałem zapytać od kiedy trwa " w niedalekiej" ? :-/