Żyję w pl a nie w NL i nie jestem nauczony zagospodarowywać każdej wolnej przestrzeni, zastanawiać się jak co ułożyć żeby to zoptymalizować, plac na którym egzystuje też jest duży i nie potrafię funkcjonować w ciasnocie, może tez nie mam potrzeby dostosować się do ciasnoty.
Płaszczak jak TM3 na pewno jest bezkonkurencyjny na trasy(opory powietrza). Do tej pory jeździłem dużym kombiakiem(może nie najprzestronniejszym na rynku ale kombiakiem), sedana uważałem za auto bez sensu ani to pakowne ani wygodne, po prostu wielkie ciężkie nie praktyczne auto- jeżeli chodzi o spaliniaki, TM3 nie siedziałem , nie wiem nie wypowiadam się.
W aucie potrzebuje przewieźć narty, podejrzewam że TM3 ma takie możliwości. Hak na rowery i przyczepę np. żeby moto przetransportować w Alpy lub na Bałkany TMY ma większy uciąg. Kiedyś jeździliśmy z dużym namiotem na kempingi, ale dzieci już dorosłe i nie potrza. Zdarzało się ładować na dach deskę serfingową +boxa, a na hak rowery. w bagażnik namiot stoliki i krzesła i inny szpej kemingowy. Teraz już dzieci dorosłe, żona wygodna co najwyżej zostanie mi jakie rowery na hak i deskę na dach, lub box na narty, Ale dalej chciałbym przestronne auto, a że tesla nie ma kombiaków, sedanów nie lubię wiec zostaje tylko Y, lub Loniq5 jak hyunday zareaguje na politykę cenową Tesli.
Tesla ma też duży uciąg, jakby mi odbiło i chciałbym na przyczepie ciągnąc motocykle w świat i co 200km ładować to( 3 turystyki legalnie przetransportuje, a jak będzie potrzeba to pewnie i 4)