S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
W temacie „co się najbardziej opłaca” moim wyborem będzie zakup helikoptera. Szybkie przeloty, brak straty czasu na ładowanie ale pod jednym warunkiem: w toalecie zamiast papieru toaletowego - liście. To bardziej opłacalne. Oby do jesieni ! Amen.
jak już to wiatrakowiec. bezpieczniejszy

S

Gość
dla mnie idealne rozwiązanie to jeden 7 osoby wygodny BEV z rozsuwanymi drzwiami i baterią minimum 100kWh oraz 400-500KM mocy. Na ten rok takiego nie ma. ICE tylko na wypadek wojny gdyby sieć padła
idziesz niebezpiecznie w stronę autobusu... uważaj bo może się niedługo ziścić

S

Gość
Ej ! Ale i3 to ty szanuj ! Bylem 29kWh wersja w Chorwacji w 2020r i ponad 3000km zrobilem za 70zl 😛
To fajne auto jak jest dobra infrastruktura bo do 90% laduje sie 50kW !
szczera prawda

Phitherek_

Posiadacz elektryka
Moje rozwiązanie to TM3 LR i nie przejmowanie się opłacalnością, bo ten samochód kupiłem po to aby jeździć, a nie żeby się opłacał 😀.

viallos

Pionier e-mobilności
może czas na refleksje. może taki temat jest jednak potrzebny żeby każdy wypruł z siebie to co naprawdę myśli a nie owijał w złotko
Myślę za masz problem zarówno z liczeniem i głową.
Jeżdżę BEV tak samo szybko albo szybciej niż ICE i cały czas jakoś nie chce mi wyjść drożej niż ICE. Kolejna porcja danych:

Wypowiedź w dyskusji pt. 'Realne zużycie energii na Autostradzie przy gpsowym 140km/h, jakieś linki do testów' https://forum.elektrowoz.pl/threads...40km-h-jakies-linki-do-testow.2776/post-73383

Koszt zakupu BEV też wyszedł mi taniej niz ICE.

Jak to możliwe 🤔... odpowiednia analiza i planowanie, a do tego zdolność do podejmowania decyzji. Niestety 99% społeczeństwa ma z tym problem i dlatego powstają takie wątki w których ludzie próbują szukać usprawiedliwienia swoich złych decyzji.

Temat do zamknięcia o co prosiłem kilkanaście stron temu.

adamusek

Posiadacz elektryka
chyba zapomnieliście akcje w Anglii jak ludzie czekali tydzien na paliwo i kolejki były na cały dzień stania, nie trzeba wojny...
we Francji jakiś czas temu podobnie, kolega z aut z komisu swojego spuszczał paliwo ;)

nabrU

Moderator
chyba zapomnieliście akcje w Anglii jak ludzie czekali tydzien na paliwo i kolejki były na cały dzień stania, nie trzeba wojny...
we Francji jakiś czas temu podobnie, kolega z aut z komisu swojego spuszczał paliwo ;)

Tak dla przypomnienia jak taka kolejeczka u nas wyglądała we wrześniu 2021. Do Tesco na piechotę musiałem iść bo dojazd był zablokowany przez kolejkowiczów (to co widać to jakieś 20% kolejki było)

IMG-20210925-100535.jpg

Niektóre stacje nie miały paliwa w ogóle (i to nie jakieś małe stacyjki 'pana Zenka'). Na poniższym obrazku widać przewagę EV ładujących się na 175kW w tle ;).

IMG-20210925-205647.jpg