AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Mnie wczoraj od wieczora i dzisiaj przestał działać asystent pasa ruchu (czy jak mu tam - asystent BETA podstawowego autopilota). Pojawiało się nawet jakieś rozwinięcie, że zacznie działać z następna podróżą ale wbrew temu dzisiaj również nie funkcjonował. Funkcjonuje jedynie aktywny tempomat.
Mógłbym założyć że coś poszło nie tak z poniedziałkową aktualizacją niemniej już po niej działał poprawnie.
Jestem więc ciekaw czy to tylko mój przypadek czy też więcej osób doświadczyło podobnej przypadłości.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Oczywiście z wyczuciem, nic na siłę... Poczujesz, że dalej do góry już nie idzie.

Nie wiem, moja porada dotyczy 'starej' budy, a tam był jeden siłownik klapy
Bardzo dziękuję - regulacja "manualna" działa. Co prawda u mnie to tylko kilka cm ale poziom komfortu nieporównywalny.

wiktor

Posiadacz elektryka
A co robił mobilny, oprócz tej regulacji drzwi ?

+ 5 razy restartował system, aż w końcu mój iPhone poprawnie się skomunikował i zaciągnął kontakty
+ naginał ręcznie listwę na drzwiach
+ miał zainstalować chlapacze, ale mu nie dojechały
+ sprawdzaliśmy szczelność uszczelek w drzwiach kierowcy
+ coś tam jeszcze było, ale nie pamiętam

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
+ 5 razy restartował system, aż w końcu mój iPhone poprawnie się skomunikował i zaciągnął kontakty
+ naginał ręcznie listwę na drzwiach
+ miał zainstalować chlapacze, ale mu nie dojechały
+ sprawdzaliśmy szczelność uszczelek w drzwiach kierowcy
+ coś tam jeszcze było, ale nie pamiętam
Już się wręcz nie mogę doczekać takiego spotkania z ręcznym naginaniem listwy :)

UseYbrain

Posiadacz elektryka
No właśnie muszę młodej jakieś słuchawki kupić na USB-C i wtedy to sprawdzimy, bo to jedyna rzecz, której jeszcze nie sprawdziliśmy (chyba).
Polecam Marshall Major IV. Rewelacyjne

wyrkos

Zadomawiam się
Czy znacie jakieś inne sposoby manualnego włączania/wyłączania oświetlenia wewnętrznego niż przez ekran dotykowy, dotykanie pojedyńczych światełek, skrót na pokrętle kierownicy? Na przykład przez sterowanie głosowe? U mnie głosowo nie rozumie takiego polecenia.

adamkru

Fachowiec
U mnie dzisiaj takie cuda:
Temperatura na zew 1'C.
Temperatura wg Tesli -10'C.

Normalnie auto prezentuje temperaturę poprawnie. Dzisiaj musiałem "pokoczować" w zaparkowanym aucie. Wew chodziły nawiewy. Jak ruszyłem to po kilku km temp na zew wg Tesli pobujała się i zatrzymała na -3'C.

Miał ktoś już podobny przypadek?

Zrzut ekranu 2023-11-16 o 19.07.10.png

gim-kg

Pionier e-mobilności
Temperatura na zew 1'C.

Normalnie auto prezentuje temperaturę poprawnie. Dzisiaj musiałem "pokoczować" w zaparkowanym aucie. Wew chodziły nawiewy. Jak ruszyłem to po kilku km temp na zew wg Tesli pobujała się i zatrzymała na -3'C.

View attachment 14457
HL ma jeszcze czujnik temperatury zewnętrznej czy bierze dane z prognozy pogody? Przynajmniej tak miało być.

wiktor

Posiadacz elektryka
Temperatura na zew 1'C.

View attachment 14457

Mi dzisiaj pokazywało poprawnie, ale to poobserwuję i dam znać. Ma być zimniej teraz w weekend na pomorzu.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czy znacie jakieś inne sposoby manualnego włączania/wyłączania oświetlenia wewnętrznego niż przez ekran dotykowy, dotykanie pojedyńczych światełek, skrót na pokrętle kierownicy? Na przykład przez sterowanie głosowe? U mnie głosowo nie rozumie takiego polecenia.
Kiedyś jakoś mi zadziałało typu "Włącz światła górne" spróbuj inny szyk w razie czego i słowo "auto" chyba też potrafiło złapać