krzyss
Pionier e-mobilności
Tez juz mialem na orlenie 95kWŁadowarka fastpoint 100kW ekoenergetyki, o której wspomniałem?
Tez juz mialem na orlenie 95kWŁadowarka fastpoint 100kW ekoenergetyki, o której wspomniałem?
Kurde nie wiem, wygladala jak te zwykle ich stacje.Powtórzę pytanie: czy to była stacja ekoenergetyki fastpoint 100kW o której wspominałem? Może po prostu Orlen zaczął stawiać inne stacje?
MOP Sople I i II, Rumia, Suwałki (MOP Rudniki) i wiele innych, nigdy nie zeszły poniżej 80kW gdzieś do 70% SoC. Wszystkie 100kW Orlen. Ładowanie od zimy tego roku do teraz.Może zaczęli stawiać inne stacje ekoenergetyki. Jeśli kiedyś tam jeszcze będziesz to zrób fotkę tabliczki znamionowej. Tak czy inaczej - zgodnie ze specyfikacją producenta - te stare mają max 200A.
Przeczytaj jeszcze raz specyfikację, którą podesłałem. Orlen Wierzchosławice, MOP Zastawie, MOP Kępnica - urządzenia 100kW, 200A. Zresztą zerknij na raporty na plugshare - tylko EV6 i Ioniq 5 raportują tam 100kW. Pozostali poniżej 80kW.MOP Sople I i II, Rumia, Suwałki (MOP Rudniki) i wiele innych, nigdy nie zeszły poniżej 80kW gdzieś do 70% SoC. Wszystkie 100kW Orlen. Ładowanie od zimy tego roku do teraz.
Może masz na myśli stacje 50kW? tam pewnie max urządzenia jest 200A ale ograniczona do 125A daje właśnie 50kW max
Byłem na wspomnianym Orlenie w Krakowie na Zakopiańskiej. Stacja ekoenergetyki, niestety nigdzie nie ma tabliczki znamionowej ani modelu.