Pierwsze dostawy w 2022

Boko

Fachowiec
Trafiłem na filmik gościa (chyba z Belgii), który dostał od Tesli informację, że pierwszy statek z autami z Chin w 1Q2022 ma dopłynąć 05.02.2022, a odbioru ma się spodziewać około 20.02.2022:
Polecam obejrzeć, bo jest garść ciekawych informacji, które uzyskał z oddziału Tesli, ale na 1,5x prędkości ;)
Z tego co facet mowi, to emaile o obnizonym zasiegu trafiaja tylko do tych co zamowili Model Y?

Michal

Moderator
Nie trzeba lawety załatwiać.
Kumpel miał opłaconą, nie mógł odebrać w ostatnim dniu kwartału.
Gratis 300 km przywieźli.
Przy czym może się okazać, że jak nie będziesz w stanie odebrać, to sprzedadzą auto komuś kto będzie, więc nie liczyłbym na to zbyt mocno ;)

Hubciak

Zadomawiam się
Przed chwilą telefon z Tesli - samochód będzie 22.02 w Polsce, odbiór z początkiem marca. Zamawiałem 01.11.2021 - model 3 RW, biała, czarne wnętrze. Idę sprawdzić czy jest VIN 😁
Za gotówkę czy jakaś inna forma?

Sfotek

Posiadacz elektryka
Przed chwilą telefon z Tesli - samochód będzie 22.02 w Polsce, odbiór z początkiem marca. Zamawiałem 01.11.2021 - model 3 RW, biała, czarne wnętrze. Idę sprawdzić czy jest VIN 😁
Wychodzi na Viking Bravery ( czyli przepynal Singapur i sie VIN'y posypaly )

Piernik

Posiadacz elektryka
Przy czym może się okazać, że jak nie będziesz w stanie odebrać, to sprzedadzą auto komuś kto będzie, więc nie liczyłbym na to zbyt mocno ;)
Zapłacone było :) i zarejestrowane
Po prostu nie mógł przyjechać a był koniec kwartału. QIII 2021

Michal

Moderator
dogram leasingodawcę (pewnie PKO BP
Uważaj na ich ubezpieczenie z PZU - rżną na nim jak mogą i warto rozejrzeć się od razu za inną ofertą - pisałem o tym w wątku [tutaj].

Ps. Ja miałem szkodę AC kilka lat temu, więc dostałem jakieś zwyżki i jest trochę słabo ale warto przedzwonić/napisać maila do agencji i uzyskać ofertę od nich.