Pierwsze dostawy w 2022

Michal

Moderator
Z tego co pamiętam już nie można zwracać aut. Przez 12.2020 (kiedy ja odbierałem) było kilka dni, gdzie można było zwrócić auto bez podawania przyczyny w ciągu chyba tygodnia. Teraz już tego nie ma - płacisz, kupujesz, koniec.

krzyss

Pionier e-mobilności
jak można zwrócić zarejestrowane auto ?
Oddajesz kluczyki i dokumenty. Dajesz papier do podpisania o zwrocie auta. I z tym udajesz sie do urzedu ;-)

Smiesznie… bo tesla po takim zwrocie nie ma jeszcze twardego dowodu, i pojawia sie problemik :)

Nikt nie mial na tyle jaj zeby zwrocic he he

Michal

Moderator
O widzisz, to bardzo ciekawe, bo jak ja odbierałem auto 12.2020, to niedługo wcześniej dupnęła informacja, że anulowali politykę "7 dni na zwrot bez zadawania pytań" [źródło] i oddział PL mówił mi, że nie ma zwrotów kompletnie. Dogadałem się z nimi, że jak zrobię kilkanaście km i coś będzie nie tak to może przyjmą :p MOŻE....
A w sumie racja, bo prawo w UE jest jedno i można odstąpić od umowy... Choć pytanie brzmi - czy jako konsument, czy firma leasingowa również? :)

Quba88

Posiadacz elektryka
Prawo do odstąpienia przysługuje konsumentom i JDG. Leasing jest spółka a to oficjalnie oni kupili auto więc z tego się raczej nie uda wykpić.

Michal

Moderator
A Ty nawet jako JDG masz z nimi umowę od której pewnie nie da się odstąpić tak, żeby oni zostali z autem :p

Quba88

Posiadacz elektryka
A Ty nawet jako JDG masz z nimi umowę od której pewnie nie da się odstąpić tak, żeby oni zostali z autem :p
z PKO wzoru umowy jeszcze nie dostałem ale w ING było wyraźnie napisane ze ryzyka wszystkie są moje plus podpisanie było u nich więc nie przysługuje Ci te 14 dni z tytułu umowy na odległość :)