Ewan_McTeagle
Zadomawiam się
Też tak sądzę. Dzwonili do mnie na początku stycznia pytać, czy będę gotowy odebrać w lutym/marcu. Rozmawiałem z doradcą w zeszłym tygodniu; obstawiał, że mój będzie w tej dostawie, bo dali na razie 30 VINów (stan z 25.01), a mają dostać 430 czy 480 aut. Ale nic nie obiecał przecież, a ja nie mam na koncie ni słowa o dostawie odkąd zamówiłem 8.11 (Long Range bazowa konfiguracja).Nie ma szans, dlatego ja twierdze ze wiekszosc tego co mowia ludzie z tesli to bajki.
Znajomy z grupy FB, który zamawiał 20.10.2022 taki sam konfig jak ja, dostał VIN ponad tydzień temu. Ja wciąż nie mam i jeśli w ciągu 2 tygodni nie dostanę to obstawiam, że dla mnie już nie starczy białych LR w Q1. W Niemczech czy UK mają kilka miejsc, z których wydają, a u nas tylko te Ząbki, bo w sumie jesteśmy małym rynkiem dla Tesli. Więc pewnie się nie wyrobią z wydawaniem wszystkiego, co przyjdzie i odeślą/oddadzą co zostanie do innych krajów, a nam przyjdzie czekać do następnego kwartału — choć doradca mówił, że nie odsyłają samochodów, w kontekście, jesli jakiś zostanie dla mnie, bo ktos inny nie weźmie. Oby nie, ale, jakoś czarno to widzę. A może to tylko mój wrodzony pesymizm