Pierwsze dostawy w 2022

Ewan_McTeagle

Zadomawiam się
Nie ma szans, dlatego ja twierdze ze wiekszosc tego co mowia ludzie z tesli to bajki.
Też tak sądzę. Dzwonili do mnie na początku stycznia pytać, czy będę gotowy odebrać w lutym/marcu. Rozmawiałem z doradcą w zeszłym tygodniu; obstawiał, że mój będzie w tej dostawie, bo dali na razie 30 VINów (stan z 25.01), a mają dostać 430 czy 480 aut. Ale nic nie obiecał przecież, a ja nie mam na koncie ni słowa o dostawie odkąd zamówiłem 8.11 (Long Range bazowa konfiguracja).
Znajomy z grupy FB, który zamawiał 20.10.2022 taki sam konfig jak ja, dostał VIN ponad tydzień temu. Ja wciąż nie mam i jeśli w ciągu 2 tygodni nie dostanę to obstawiam, że dla mnie już nie starczy białych LR w Q1. W Niemczech czy UK mają kilka miejsc, z których wydają, a u nas tylko te Ząbki, bo w sumie jesteśmy małym rynkiem dla Tesli. Więc pewnie się nie wyrobią z wydawaniem wszystkiego, co przyjdzie i odeślą/oddadzą co zostanie do innych krajów, a nam przyjdzie czekać do następnego kwartału — choć doradca mówił, że nie odsyłają samochodów, w kontekście, jesli jakiś zostanie dla mnie, bo ktos inny nie weźmie. Oby nie, ale, jakoś czarno to widzę. A może to tylko mój wrodzony pesymizm :)

krzyss

Pionier e-mobilności
TO dzwon do nich i bombarduj mailami, w stylu "leasing czeka" gotowka czeka, to akurat dziala... jak widza kogos kto ogarnie szybko to i oni wiedza jak pokierowac. Chyba ze Ci sie nie spieszy...

Ewan_McTeagle

Zadomawiam się
TO dzwon do nich i bombarduj mailami, w stylu "leasing czeka" gotowka czeka, to akurat dziala... jak widza kogos kto ogarnie szybko to i oni wiedza jak pokierowac. Chyba ze Ci sie nie spieszy...
Mój doradca wie, ze leasing mam gotowy i będę musiał aneksować jak mi zaraz nie dadzą :) Powiedział, żeby się nie przejmować, ze pracował w banku i wie jak to działa i luz. Wyluzowany gość i sympatyczny - tez rozmawiałem kiedyś z Panią z Ukrainy, jak odwiedziłem Żabki w grudniu akurat będąc w Wawie: nie była jakaś niemiła, ale bardzo spięta i nic nie wiedziała o niczym. Taki offtop. Z

TomTom

Zadomawiam się
Zauważyłem jedną rzecz właśnie - WLTP TM3 LR wcale nie spadł, tylko koła domyślnie zmieniły się na 19 cali :) Przy powrocie do kół 18' przy zamawianiu, WLTP 626 km. A domyślnie (koła 19) - 602 km

tomwroclaw

Fachowiec
Zauważyłem jedną rzecz właśnie - WLTP TM3 LR wcale nie spadł, tylko koła domyślnie zmieniły się na 19 cali :) Przy powrocie do kół 18' przy zamawianiu, WLTP 626 km. A domyślnie (koła 19) - 602 km
W sumie ciekawe spostrzeżenie :D

Quba88

Posiadacz elektryka
Ale poprzednio tez było 614 standard i przy oponach miałeś napisany większy zasięg opon Aero. Więc jest spadek WLTP. Na forum na FB ktoś to pokazywał ostatnio na print screenach.

Boko

Fachowiec
Ktos cos w tym temacie wie? […]Wanted to add that my delivery also has the lithium battery and matrix headlights. I'm guessing most/all of the others listed here do as well. To test for matrix headlights, run the "Lightshow" and the headlights should project the word "Tesla" onto whatever surface is in front of the car[…]