Przecież darmowa nie ma traffic więc powodzenia w dojeżdżaniu na niskim SoC.Przecież to samo można zrobić w wersji darmowej. Przewaga Premium w tym zakresie to wyłącznie spięcie z API samochodu
Przecież darmowa nie ma traffic więc powodzenia w dojeżdżaniu na niskim SoC.Przecież to samo można zrobić w wersji darmowej. Przewaga Premium w tym zakresie to wyłącznie spięcie z API samochodu
Wolniej jedziesz - dalej zajedziesz, więc raczej ABRP przeszacowuje zużycie, bo jeśli są jakiekolwiek utrudnienia ruchu, to prędkość spada wraz ze zużyciem.Przecież darmowa nie ma traffic więc powodzenia w dojeżdżaniu na niskim SoC.
Przecież darmowa nie ma traffic więc powodzenia w dojeżdżaniu na niskim SoC.
Jak ze wszystkim, to zależy. Mogę wyobrazić sobie sytuację gdzie jest mega korek a darmowa abrp mnie w niego wprowadza, jeśli baterii mi nie zje to na czasie stracę niż jadąc np. objazdem. + Np grzanie kabiny w zimie na autostradzie bo wypadek. No nie wyobrażam sobie jeździć bez traffic ale co kto lubi.A traffic pogarsza / polepsza predykcję energii?
P.S. Michal mnie uprzedził![]()
Jak ze wszystkim, to zależy. Mogę wyobrazić sobie sytuację gdzie jest mega korek a darmowa abrp mnie w niego wprowadza, jeśli baterii mi nie zje to na czasie stracę niż jadąc np. objazdem. + Np grzanie kabiny w zimie na autostradzie bo wypadek. No nie wyobrażam sobie jeździć bez traffic ale co kto lubi.
Oj coś chyba na siłę próbujesz mi udowodnićJeśli mam traffic poprzez PC w Tesli to chyba mnie ostrzeże o korku? Po co mi drugi traffic w ABRP. Równie dobrze mogę sobie wyjąć fona i zobaczyć korki na Google Maps (za free). Powtarzam: na sam traffic jak dla mnie nie ma sensu wydawać kasy na ABRP Premium.
Ale doceniam, że każdy ma inne priorytety i sposób używania zarówno navi Tesli jak i apek. Ja sobie życia nie komplikuję: wsiadam do Tesli, wbijam cel i jadę. Tyle że mogę sobie na to tutaj pozwolić...
Oczywiście. I do tego nie wymaga to posiadania PremiumAle można odpalić na przeglądarce.