Po co wciskają nam elektryki?

pompon

Posiadacz elektryka

Strasznie fajny materiał, dopiero zacząłem oglądać a już dużo się dowiedziałem.
1. W bateriach znajdują się metale ziem rzadkich
2. Nie ma sposobu na recycling baterii
3. Pożar autobusu zasilanego CNG to dobry przykład tego jak pali się samochód elektryczny

Edit: ok, jest grubiej niż myślałem, powołali się też na przykłady pożarów "jakichś promów" (zapewne chodzi o Fremantle Highway, co tam się stało to już wiadomo, nie elektryki) i "jakiegoś parkingu w Wielkiej Brytanii" (pewnie Luton, który odpalił się od dizelka). "I to było uciszane przez media, nie ma dyskusji o tym" :love:

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Fakt, ale duzo sprzętu jest juz bezprzewodowe, na bateryjki ;)
Jeszcze lepiej. Żeby latarka się świeciła to ile trzeba baterii włożyć? Dwie okrągłe albo jedna płaska. A to jest tylko latarka! Żeby auto jeździło to chyba cały kufer tych baterii trzeba by włożyć.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Jeszcze lepiej. Żeby latarka się świeciła to ile trzeba baterii włożyć? Dwie okrągłe albo jedna płaska. A to jest tylko latarka! Żeby auto jeździło to chyba cały kufer tych baterii trzeba by włożyć.
tyle ich trzeba. Zestarzało się jak mleko xD

kswad12

No to z prądem
Powiadam Wam, nic nie robi lepiej elektrosceptykom niż przejażdżka autem elektrycznym. Ludzie mają mnóstwo obaw i wątpliwości, często są wręcz pewni, że to nie dla nich, syf i paździerz, ale przejażdżka potrafi zasiać realną wątpliwość czy aby ich wiedza na temat elektrycznej motoryzacji jest rzetelna. IMO najlepsze działanie to spokój, nie narzucanie się, odpowiadanie na pytania i wątpliwości.
Potwierdzam w przypadku normalnych ludzi. Faktycznie dislarze są (prawie) nie do złamania.

Mówię prawie, bo jeden znajomy kupił Mercedesa E hybryda diesel i nagle zachwycony, że te 100 km robi za darmo w ciszy (choć głośno tego nie przyzna mi). A do tesli jednak nie wsiadł

pompon

Posiadacz elektryka
Wybaczcie mi moją ignorancję, ostatnio często mam tak, że nie znam ludzi z internetu, których wszyscy znają, ale mimo to zapytam nie Googli lub AI lecz Was: kim są ten nerwowy, szybkomówiacy człowiek oraz ten starszy Pan - jego rozmówca, że należy się bulwersować lub zachwycać pierdołami które opowiadają? To są jakieś znane i cenione osobistości w internecie?;)

Nie mam pojęcia kto to, czasem po prostu klikam w rzeczy które wyglądają na kompletnie z poza mojej bańki. Zwykle dzieje się wtedy jedna z dwóch rzeczy:
1. Powiedzą coś, co jest prawdą i nie usłyszałbym tego od swojego otoczenia. Zdarza się to rzadziej niż bym chciał, ale się zdarza.
2. Opowiadają pierdoły, jeśli lekkie to jest po prostu nudno i wyłączam, jeśli grube, tak jak w przypadku tego filmiku, to traktuję to rozrywkowo.

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Ja tylko jednego nie rozumię. Skoro lodówka jest na prąd, TV jest na prąd, wiertarka jest na prąd, odkurzacz na prąd, to czemu samochód nie może być na prąd.

bo według nich auto ma dawać emocje
często czytałem nawet to że usterki, problemy, ograniczenia to też są emocje, że coś się dzieje, że musisz łazić po giełdach za częściami, prosić się mirków mechaników aby ZATEGOWALI, narzkeasz ciągle na elektronikę w autach i ekologie, wszystko wina unii i jeszcze raz elektroniki!

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
bo według nich auto ma dawać emocje
często czytałem nawet to że usterki, problemy, ograniczenia to też są emocje, że coś się dzieje, że musisz łazić po giełdach za częściami, prosić się mirków mechaników aby ZATEGOWALI, narzkeasz ciągle na elektronikę w autach i ekologie, wszystko wina unii i jeszcze raz elektroniki!
To z elektrykami emocji będzie więcej zapali czy nie zapali się 😉
🤣

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Strasznie fajny materiał, dopiero zacząłem oglądać a już dużo się dowiedziałem.
1. W bateriach znajdują się metale ziem rzadkich
2. Nie ma sposobu na recycling baterii
3. Pożar autobusu zasilanego CNG to dobry przykład tego jak pali się samochód elektryczny

Edit: ok, jest grubiej niż myślałem, powołali się też na przykłady pożarów "jakichś promów" (zapewne chodzi o Fremantle Highway, co tam się stało to już wiadomo, nie elektryki) i "jakiegoś parkingu w Wielkiej Brytanii" (pewnie Luton, który odpalił się od dizelka). "I to było uciszane przez media, nie ma dyskusji o tym" :love:
To kurde nie jest nawet śmieszne :(!!! Co za SCAM!!