Podstawki/Klocki/Gumy do podniesienie tesli 3 - czy to niezbędny zakup

nyknow

Fachowiec
Szanowni,
Jako, że zbliża się okres wymiany opon (dla mnie pierwszy raz w tm3) pytanie o te gumowe podstawki - czy to jest niezbędny zakup?
Z jednej strony OK bo jest ten bolec który rozumiem wchodzi w otwór w tesli ale czy zakł wulkanizacyjne nie są w stanie ogarnąć tematu - albo czy ktoś miał problem / uszkodzenie czegoś od spodu bez użycia tych podstawek?

Dodatkowo ktoś z Rzeszowa może doradzić gdzie wymienialiście opony w Rzeszowie gdzie wszystko poszło ok i polecacie?

z góry dziekuje.

danielm

Pionier e-mobilności
było odpowiadane wielokrotnie, absolutnie niepotrzebne. gdyby było potrzebne dostałbyś w standardzie.
1. jeden może Ci się przydać jeśli sam sobie będziesz chciał koło zmienić
2. warsztat ma po prostu sprawdzić gdzie są punkty podporu auta i tylko tam podpierać. oczywiście każdy warsztat to ogarnie, to tylko zmiana opon

nyknow

Fachowiec
było odpowiadane wielokrotnie, absolutnie niepotrzebne. gdyby było potrzebne dostałbyś w standardzie.
1. jeden może Ci się przydać jeśli sam sobie będziesz chciał koło zmienić
2. warsztat ma po prostu sprawdzić gdzie są punkty podporu auta i tylko tam podpierać. oczywiście każdy warsztat to ogarnie, to tylko zmiana opon
Dziękuję - gdzieś przy wątku z oponami zimowymi widziałem o tym - chciałem się upewnić oraz dowiedzieć jak lokalnie z wulkanizatorami.

Bronek

Pionier e-mobilności
To tylko podkładki i jakby markery zapobiegające podpieraniu w innych miejscach. I aby nie za szeroko było to pole podporu.
Sam wymieniam koła i aby podnośniki wszedl, nie zakładam.
Owszem zakupiłem, bo... Jak wszyscy wiedzą ...... Bo na początku był/jest chaos

Bronek

Pionier e-mobilności
Żabę z Lidla ale musiałem zdjąć kółka i odciąć /zmniejszyć kątówką ten "kieliszek" /podkładkę.
Więc trudno polecic.
Podnoszę dwa koła na raz, drugi do zwykły trapezowy z jakiegoś auta. Ten wchodzi bez problemu. I WOŻĘ GO. Bo jak złapałem na raz dwa kapcie niedaleko domu, to mnie uratował przed laweciarzem.
PRZYWIÓZŁEM DWA KOŁA innym autem ( mam dwa zestawy zima lato) i spoko wymieniłem przy drodze.
Tesla jest niska a na flakach prawie leży na brzuchu.

6a8

Posiadacz elektryka
Jakby ktoś z czytelników miał pozytywne doświadczenia z żabą, to niech się pochwali. Bo jest tzw. wybór, tylko nie wiadomo czy te zalety są prawdziwe.