Moja jest ładniejsza 😉A tak wygląda jedna z najładniejszych c114 jakie widziałem.. a widziałem ich trochę
View attachment 4544
Pozdrawiam
Moja jest ładniejsza 😉A tak wygląda jedna z najładniejszych c114 jakie widziałem.. a widziałem ich trochę
View attachment 4544
Pozdrawiam
Aaaa... ok... Praktycznie z tego nie korzystałem, więc nie potrzebowałem aby wracały... Od początku miałem ustawione obie trasy A i B i mam w nich cały przebiegMówię o statystykach które teraz nazywają się podróże, a kiedyś były po prostu cały czas widoczne pod ikoną samochodu w czasie jazdy i nie trzeba się było przebijać przez menu w czasie jazdy aby zobaczyć statystyki aktualnej trasy... Nie mówimy o statystykach ładowania w apce.
Ja używam TezLab ale darmowej wersji z danymi za 7 dni i po prostu doceniam, że pojawiło się coś wbudowanego od producenta. Nie chce mi się bawić w stawianie systemów...Swoją drogą od kiedy za pomocą instrukcji z forum zainstalowałem sobie Teslamate, to żadne statystyki z apki nie robią na mnie wrażenia, tam masz naprawdę super dużo informacji. A koszty ładowania są liczone co do grosza![]()
A którym miesiącu od kupna mam się spodziewać tej masy problemów z autem? Mam auto od 6 miesiecy i doczekałem dwóch "poważnych awarii" z kamerami co rozwiązałem przez zresetowanie komputeraPorąbało ich z tymi cenami, owszem, samochód robi wrażenie, ale tylko przez pierwszy miesiąc a potem wychodzi masa problemów/niedoróbek/awarii/niebezpiecznych napraw w serwisie.
Mi się jeszcze nic nie popsuło i nic nie skrzypi... ;-) A co do klasyków to zamieniłem mojego Mercedesa W124 300D automat po 8 latach posiadania właśnie na Teslę 3LR i nie żałuję. Nie leję już drogiej ropy (mam darmową ładowarkę DC pod Lidlem), nie muszę go naprawiać blacharsko bo nie rdzewieje no i jest szybszy.Porąbało ich z tymi cenami, owszem, samochód robi wrażenie, ale tylko przez pierwszy miesiąc a potem wychodzi masa problemów/niedoróbek/awarii/niebezpiecznych napraw w serwisie. W tej chwili jakbym miał wydać znów kasę na fajny samochód to bym se kupił jakiegoś classica (MB 123 albo 126/126 SEC) i wydał duuużo mniejsze pieniądze na remont, odpicowanie oraz miałbym dożywotnio kase na paliwo i dbanie aby dalej był classikiem.
I Wam gwarantuję, że bylibyście z nich bardziej zadowoleni i będą się mniej psuć niż te nowe samochody z gównolitu i gównosoftu.
A ładny i zadbany classic robi na wszystkich większe wrażenie niż każda Tesla.
Kurde, dopóki zaślepieni Elonem gówniarze (i nie tylko, też się dałem nabrać) będą to z pocałowaniem w rękę kupować za coraz większy hajs, nigdy nie poprawią jakości... Dlaczego mój bagażnik się otwiera na 3 razy? I gdzie są moje statystyki podróży pod samochodem się pytam? I dlaczego samochód trzeszczy i skrzypi bardziej niż moja Toyota Tercel z 1997 roku? Jakiś obłęd. A ludzie to łykają jak pelikany...
Mi po trzech miesiącach grad obił karoserię, więc potwierdzam, że Tesla nie jest niezniszczalnaA którym miesiącu od kupna mam się spodziewać tej masy problemów z autem? Mam auto od 6 miesiecy i doczekałem dwóch "poważnych awarii" z kamerami co rozwiązałem przez zresetowanie komputera
Po to kupiles Tesle? Zeby robic na innych wrazenie?A ładny i zadbany classic robi na wszystkich większe wrażenie niż każda Tesla.
Z tym silownikiem to potwierdzone info?Nie wiem jak to jest, ale czytając FB i to forum dowiedziałem się, że w Polsce jest kilka sztuk TM3, które są idealne, jakby były z innej fabryki i kompletnie nie mają żadnych wad, ani mechanicznych, ani związanych z oprogramowaniem. Ja tyle szczęścia nie miałem. Bagażnik też nieraz otwiera mi się na dwa razy. Podobno aktualizacja ma to naprawić, wymiana siłownika rozwiązuje problem tylko na chwilę.
Ja bylem juz raz z tym na serwisie, teraz umowiony jestem jeszcze raz. Poprzednio twierdzili ze zmienili jakis oring w silowniku, ale gosc powiedzial ze pewnie bedzie do wymiany.Z tym silownikiem to potwierdzone info?
Bo w Norwegii jest recall (kolega byl w serwisie tydzien temu z czyms innym i mu wymienili silownik od bagaznika bez pytanie) i sie zastanawiam czy warto czy niewarto.