no to dalej:
plugin PSA dziala OK i laczy sie i sciaga wszystko co potrzebuje dodatkowo moze wysylac komendy (np koniec ladowania, wlaczenie klimy itp.)
problemik jaki u mnie wystapil to to ze HA nie widzi lokalnego serwera wystawionego przez plugin PSA - wiec nie moze na panelu wyswietlic zadnych wartosci i jednoczesnie nie moze wyslac zadnych komend do samochodu
teoretycznie (lub praktycznie u tych ktorym to dziala) mozna ustawic dowolny threshold - wiec nie musi to byc 80 ale dowolna wartosc SOC
plusem dodatnim jest takze to ze jest to niezalezne od ladowarki - bo konca ladowania pilnuje nasz domowy plugin a nie "ladowarka" na podjezdzie/garazu) - wiec mozemy ladowac sie do 80% nawet w chorwacji

plugin PSA zbiera tez statystyki jazd i ladowan, oblicza zuzycie srednie, koszty ladowania (niestety ceny sa stale, niezalezne od miejsca ladowania) robi takze wykresy zaleznosci zuzycia od predkosci sredniej lub temperatury (do tego trzeba zalozyc konto na jakims francuskim serwerze pogodowym i pobrac klucz API) a takze zbiera dane o polozeniu i rysuje je na mapie a sam HA moze obslugiwac automatyzacje oparta na polozeniu samochodu
ponizej kilka screenow jak to wyglada u mnie (to co dziala) i u innych (to co u mnie nie dziala)