podsumowanie różnych parametrów eksploatacyjnych

Jusand

Posiadacz elektryka
Naładuj go do 100%, zobaczymy jaka pojemność. Może wpisali te dane wszystkim na sztywno :) .
Jutro dobiję do 100 przed wyjazdem, to sprawdzę

Jusand

Posiadacz elektryka
Naładuj go do 100%, zobaczymy jaka pojemność. Może wpisali te dane wszystkim na sztywno :) .
Prawie 100% i pojemność 47.69 kW

Attachments

• Screenshot_20220703-145915.jpg
    Screenshot_20220703-145915.jpg
    484 KB · Liczba wyświetleń: 32

Przem

Zadomawiam się
Hmm, ich baterie są wszystkie identyczne?, mam dokładnie takie samo SOH, jak i pojemność przy 100% naładowania :cool:

Michal

Moderator
Razem z miejscami po przecinku?
Brzmi bardziej jakby ściemniali :p Może ktoś jeszcze sprawdzić, czy ma dokładnie te same wartości?

Przem

Zadomawiam się
Moje dzisiejsze dane:
Screenshot_20220703-101100.png
Z drugiej strony zrobiłem dziś 334km i zostało zasięgu 46km i 9,93% baterii, czyli 4,78kWh. Właśnie opisuję to w dziale dla e-208.

p0li

Pionier e-mobilności
Wydaje mi się (ale nie znalazłem żadnego potwierdzenia) że w nowych modelach PSA (Model '22) PSA oprócz zmiany w przekladni i pompie ciepła zmniejszyło bufor i dzięki temu samochody mają 47kWh zamiast jak w starszej wersji 43-44kWh

ponieważ SOH jest wartością wyliczaną w stosunku do SOC to jeśli oprogramowanie na telefonie ma tylko starsze modele uwzględnione gdzie SOC100=43kWh to teraz gdy SOC100=47kWh pokazuje wartości SOH powyżej 100%

taka jest moja teoria

Michal

Moderator
Jeszcze kilka lat i ze zużyciem spadniesz poniżej zera :D

p0li

Pionier e-mobilności
no i kolejny miesięczny update wpadł w pierwszym poście - trochę mnie ten zjazd SOH 0,2% co miesiąc lekko niepokoi - ciekawe czy to bateryjki się docierają czy soft robi żarty