Cześć, jak tam zużycia przy ostatnich mrozach?
przy porannej temperaturze -12°C codzienna podroz ok 90km zabierala mi ok 55%SOC - tylko 50km w tym byla autostrada bez ograniczen - wiec nie ciagnalem sie 90 za TIRami

naturalnie wolniejsza jazda skutkowalaby mniejszym zuzyciem
Czyli 41 km zjadło 30% baterii ? Pytam retorycznie ;) Przy małych bateriach i ogrzewaniu może tak być. W Smarcie zjadłoby z 80%, albo i więcej.
forum.elektrowoz.pl
Jestem zainteresowany zmianą na e-c4, czy możesz syntetycznie napisać swoje spostrzeżenia? plusy minusy które do tej pory zauważyłeś?
poczytaj sobie moje wpisy w tym dziala - generalnie opisywalem swoje wrazenia na goraco
syntetycznie podsumowujac:
- trzeba znac obraniczenia platformy PSA i jesli ci nie przeszkadzaja to eC4 jest najlepszym wyborem na tej platformie (najwiecej miejsca w srodku i mieciutkie zawieszenie)
- nie ma chorob wieku dzieciecego - wszystko dzala i jest przewidywalne - nie ma stresu ze po kolejnym OTA wlaczajac swiatla zacznie ci tylna wycieraczka dzialac

- bracharsko/lakierniczy - zadnych uwag - oslony progow robia robote
Generalnie w ciągu roku codziennie mam trasy miejsko-podmiejskie do 60 km. Wiosną, latem, jesienią kilka wyjazdów 200-300 km od domu, ze dwa wyjazdy około 600 km od domu i zimą dwa wyjazdy 600 km.
z wyjatkiem wyjazdow zimowych mniej wiecej podobnie uzytkuje auto - z tym ze dziennie robie 80-90km
latem trase 350km zrobisz z jednym 20 minutowym postojem na szybkiej ladowarce, zima potrzebowalbys dwoch
Czy uważasz, że przy takim trybie może to być jedyny samochód w domu?
Moze
Czy można się nim wybrać w dalszą trasę np. na Węgry lub Chorwacja około 1200km z dość dobrą infrastrukturą ładowania? Czy to będzie mordęga?
w elektryku wszystko zalezy od infrastruktury ladowania
jesli po drodze jest dobra to czemu nie? ludzie jezdzili do chorwacji leafem czy bmw i3 - wiec i eC4 da rade - wszystko kwestia nastawienia i zaplanowania podrozy