Porównanie firm leasingowych

Jac3k

Posiadacz elektryka
PKO Leasing

45% wkładu, 14,8% wykup, 25 rat, całość 104,18%, przy WIBOR 6,9%, żadnego GAP, bo jest bez sensu, w każdej mojej polisie AC jest wpisana klauzula "stała wartość pojazdu", jest to dużo tańsze (praktycznie nic nie kosztuje) niż GAP i mi wystarczy
Haha, pokaż screena z oferty. PKO Leasing dopłaca do interesu jak u nich weźmiesz leasing, a gdzie jest jeszcze marża? Takie numery to przejdą jeszcze u dealerow bo oni zarabiają na kilku produktach ;-)

Chris

Posiadacz elektryka
Haha, pokaż screena z oferty. PKO Leasing dopłaca do interesu jak u nich weźmiesz leasing, a gdzie jest jeszcze marża? Takie numery to przejdą jeszcze u dealerow bo oni zarabiają na kilku produktach ;-)
nie wszystkie raty są takie same (sezonowe), wiesz, zanim coś napiszesz, to się zastanów... już mam umowę, a Tesla ma zamówienie z leasingu, także... czekam na VIN i więcej info z Tesla

po za tym na wszystkich ratach takich samych i leasingu w EUR miałem ofertę 45% wkładu, 16,4% wykup, 24 raty, całość 104,26% przy EURIBOR 1M 1,97%

Last edited:

Chris

Posiadacz elektryka
oj chyba nadepnąłem na odcisk handlowcom leasingowym, a gdzie te czasy, jak na 48 miesiącach nie wychodziłem więcej niż 102,5%... ;)

zibizz1

Pionier e-mobilności
oj chyba nadepnąłem na odcisk handlowcom leasingowym, a gdzie te czasy, jak na 48 miesiącach nie wychodziłem więcej niż 102,5%... ;)
przeliczyłem zwykły kredyt w PLN równowaznie do 45% wkładu, 16,4% wykup, 24 raty wyszło 107,28%
dla parametrów podanych wyżej 40% wpłaty, 35 rat, wykup 1%, wyszło 109,37%

Idziemy do banku i bierzemy kredyt na kase której nie mamy, auto jest nasze ale w przypadku firmy rozliczamy je w 5 lat a nie krócej, ja brałem prywatnie dla mnie nie miało znaczenia

Chris

Posiadacz elektryka
Każdy liczy jak mu pasuje, komuś może pasować niska rata, innemu wynajem długoterminowy, a jeszcze inny tylko gotówką płaci. Kto co lubi. Firmy w większości biorą leasingi, bo jest to najbardziej opłacalne, a dla mnie najważniejsza jest jak najniższa cena końcowa leasingu i tyle.

Chris

Posiadacz elektryka
Nooo - drastycznie zmienia zawartość informacyjną....
45% wkładu, 14,8% wykup, 25 rat, całość 104,18%, przy WIBOR 6,9% - taką umowę mam zawartą w PLN (raty są sezonowe, czyli różne)
45% wkładu, 16,4% wykup, 24 raty, całość 104,26% przy EURIBOR 1M 1,97% - taką miałem ofertę w EUR, raty stałe, również w PKO Leasing

jeszcze w 2021 roku miałem leasingi na poziomie około 102,5%, na 4 lata w EUR, niestety sytuacja się mocno zmieniła i trzeba walczyć, żeby coś sensownego uzyskać, ale ciągle się da, w EUR zdecydowanie łatwiej, niż w PLN.

Spokojnie chłopaki, wielu ludzi ma inne priorytety, niż jak najniższy koszt całkowity leasingu, jak ja. Czasami klientowi zależy tylko na jak najniższej racie, czasami na jak najniższym wkładzie, czasami na jak najdłuższym okresie leasingu, albo wszystko naraz. Możliwości i potrzeb jest wiele, także na pewno coś tam sprzedacie, nie pieklić się tak.

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Spokojnie chłopaki, wielu ludzi ma inne priorytety, niż jak najniższy koszt całkowity leasingu, jak ja. Czasami klientowi zależy tylko na jak najniższej racie, czasami na jak najniższym wkładzie, czasami na jak najdłuższym okresie leasingu, albo wszystko naraz. Możliwości i potrzeb jest wiele, także na pewno coś tam sprzedacie, nie pieklić się tak.
Nie rozumiem, co kto sprzeda?
My chcemy kupić.....
Samochód.
Nie przepłacając na leasingu.