Porównanie firm leasingowych

Jaceq

Pionier e-mobilności
45% wkładu, 14,8% wykup, 25 rat, całość 104,18%, przy WIBOR 6,9% - taką umowę mam zawartą w PLN (raty są sezonowe, czyli różne)
45% wkładu, 16,4% wykup, 24 raty, całość 104,26% przy EURIBOR 1M 1,97% - taką miałem ofertę w EUR, raty stałe, również w PKO Leasing

jeszcze w 2021 roku miałem leasingi na poziomie około 102,5%, na 4 lata w EUR, niestety sytuacja się mocno zmieniła i trzeba walczyć, żeby coś sensownego uzyskać, ale ciągle się da, w EUR zdecydowanie łatwiej, niż w PLN.

Spokojnie chłopaki, wielu ludzi ma inne priorytety, niż jak najniższy koszt całkowity leasingu, jak ja. Czasami klientowi zależy tylko na jak najniższej racie, czasami na jak najniższym wkładzie, czasami na jak najdłuższym okresie leasingu, albo wszystko naraz. Możliwości i potrzeb jest wiele, także na pewno coś tam sprzedacie, nie pieklić się tak.
Czy mógłbyś podesłać swój namiar do PKO Leasing? Właśnie podchodzę u nich do nowego leasingu ale oferty które dostałem są dalekie od Twoich.. Może być na priv.

Chris

Posiadacz elektryka
Dlaczego na priv?
Też chętnie zobaczę....
Oczywiście :) . Zaraz podam publicznie dane, imię, nazwisko, tel, e-mail, coś jeszcze? Jakoś nie czuję, by było to właściwe... nie jestem sprzedawcą leasingów, odpowiedziałem grzecznie jak kilka innych osób odnośnie aktualnych stawek leasingowych na określonych parametrach, macie jakieś porównanie co się da zrobić. Wyślijcie zapytania do kilku leasingów, na tych samych parametrach, a później najlepszą ofertę wyślijcie do tych, którzy mieli gorszą i tak do skutku ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Dzięki.
Czyli ten mityczny niski koszt, to przy zakupie praktycznie na 5 rat, płatnych (prawie) z góry....

Pytającym raczej chodziło o taki normalny leasing, gdzie przez kilka lat płaci się równe raty, a nie jakieś kruczki pod publiczkę. w tym stylu.
Czyli że pożyczasz więcej niż 15% ceny auta - bo w takim wariancie to i tak droga oferta.

Chris

Posiadacz elektryka
Dzięki.
Czyli ten mityczny niski koszt, to przy zakupie praktycznie na 5 rat, płatnych (prawie) z góry....

Pytającym raczej chodziło o taki normalny leasing, gdzie przez kilka lat płaci się równe raty, a nie jakieś kruczki pod publiczkę. w tym stylu.
Czyli że pożyczasz więcej niż 15% ceny auta - bo w takim wariancie to i tak droga oferta:)
W sieciówkach masz raty 0%... Ja Ci coś sprzedaję, czy oferuję??? Prosiłeś to wrzuciłem, żeby pomóc. Masz taniej super, podziel się informacją, inni skorzystają, czy potrafisz tylko narzekać i oczekiwać?

Cav

Pionier e-mobilności
Ja Ci coś sprzedaję, czy oferuję???
Wyskoczyłeś z rewelacyjną ceną, myślałem że poważnie taką ofertę dostałeś.
A to był tylko cennikowy wabik "jak tu wyciągnąć marżę od klienta nie dając mu finansowania"....
Prosiłeś to wrzuciłem, żeby pomóc. Masz taniej super,
No właśnie nie widziałem tak tanich ofert na Teslę, więc się zainteresowałem.
Teraz już wiem, że takich nie ma, a już na pewno nie w PKO.

zibizz1

Pionier e-mobilności
W sieciówkach masz raty 0%... Ja Ci coś sprzedaję, czy oferuję??? Prosiłeś to wrzuciłem, żeby pomóc. Masz taniej super, podziel się informacją, inni skorzystają, czy potrafisz tylko narzekać i oczekiwać?
Jesteś wkurzający:)
1. Wrzucasz super oferte i nie mówisz że to w EUR
2. Mówisz że w PLN masz podobną niby zaznaczasz ze raty sezonowe ale potem sie okzauje ze w 4 miesiace 85% auta spłacasz.
Nie piszesz odrazu wszystkich kluczowych informacji i robisz niepotrzebną sensację. :)