Praca w Tesli

Belkot

Posiadacz elektryka
Wiesz, ja może nie pluję ale uważam że sami sobie wystawiamy jak najgorsze świadectwo narodowego nieudacznictwa (że o rasizmie nie wspomne) vide "polskie" fabryki samochodów (również tych elektrycznych), AGD, baterii itd. Bismarck niestety miał rację odnośnie Polaków a PiS za słowa prawdy o polskim nieudacznictwie chciał wsadzać do więzień - jak każdy totalitarny reżim, jak Rosjanie. My powinniśmy spojrzeć na to swoje nieudacznictwo, przyznać się do tego, wziąć się do roboty i może za 20-30 lat produkt Made in Poland będzie coś znaczył. I nie chodzi mi o to, że Polak jak wyjedzie na wyspy to jest lepszy niż... każdy. Chodzi mi o Polaków w Polsce.
Czy inne nacje kradną nie wiem. Do połowy lat 90-tych okradanie pracodawców i pijaństwo w pracy było normą, później, w mojej firmie wróciło to na właściwe tory - dostępność towarów plus docenienie swojej pracy. Piszę tylko o swojej firmie bo o innych wiedzy nie posiadam.
Ty jestes normalny? W jakim swiecie zyjesz? Kto sobie wystawia jakie swiadectwo? Ja akurat pracuje w bardzo duzej firmie automotive i uwierz mi ze złego słowa nikt na nas nie powie. A wspołpracuje z całym swiatem. Polak nieudacznik? obudz sie kurde

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
O, duża firma automotive z pewnością jakaś polska np. Valeo, Tenneco, Brembo, Stellantis czy co my tam jeszcze zbudowali.
Nie mam żadnej satysfakcji z tego co piszę. Raczej wkurwiony jestem ze po 35 latach względnej wolności gospodarczej w Polsce nie ma nawet jednej polskiej sieci sprzedaży hipermarketowej - najprostszego biznesu. Żenada. Dino się rozwija ale jeszcze jeszcze im brakuje. A zobaczymy czy właściciel tego nie odsprzeda.
Jak śpiewał Muniek "Spiker z łapanki wciska kit
Rozbudza narodowy mit".

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Niedaleko mnie jest firma produkująca okna, współpracująca z całym światem, jak Twoja, moloch zbudowany na jakichś glinianych nogach przez gościa któremu wiara zastępuje rozum. Zatrudnia tysiące osób a wie że wydajność ma 3 X gorszą niż w fabrykach "zachodnich". Jak zbankrutują to będzie wielkie bum w całym regionie. Mój kolega umarł u niego w pracy a był tam baaardzo wysoko. Myślę, że dużo wiedział i nie dał sobie rady ze stresem.

Ev3

Pionier e-mobilności
wkurwiony jestem ze po 35 latach względnej wolności gospodarczej w Polsce nie ma nawet jednej polskiej sieci sprzedaży hipermarketowej - najprostszego biznesu.
Hipermarkety to przeżytek.

A w supermarketach jak najbardziej jest.
Dino.
Kupujesz czy chodzisz do niemieckiej lub portugalskiej sieci?