Temat widzę robi się ciekawy. Wiele osób się wypowiada ale nikt z problemem podobnym do mojego. Czy to znaczy, że tylko ja mam z tym problem??
@newbe nie bardzo mnie przekonuje mnie to że pompa i silniki biorą 9kw z ładowarki. Pompa chodzi gdy chodzi ogrzewanie a silniki gdy auto jest w ruchu a nie na postoju - czy dobrze rozumiem? Jeśli wyłącze wszystkie odbiorniki to powinna prędkość ładowania pójść w górę, tak? A nie idzie.
A jeśli ma mieć temperaturę Ok 58 stopni to po podłączeniu do ccs powinno baterie podgrzać i prędkość powinna wzrosnąć. U mnie się tak nie dzieje. I mówię tu o przypadku ccs 50kW gdy przyjeżdżam z prawie pustą baterią. Startuje z 36-38kw i po 3 minutach spada o 10kW
Poświęcę się następnym razem i postaram się nagrać filmik może jakiś poklatkowy żebyście widzieli jak to wyglada.
I na koniec. Jeśli jest problem to trzeba go rozwiązać lub o nim mówić a nie za wszelka cenę go usprawiedliwiać (to do wszystkich)
Bo tak potencjalni zainteresowani Teslą będą myśleć, że jadąc na ccs 50kW dostaną fizycznie 45-50kW i w krótkim czasie się naladują. Ochrona baterii z punktu widzenia tesli mnie jako klienta i użytkownika nie interesuje bo kupuje nowe auto i mam na to gwarancje. Wiec powinienem dostać auto które ładuje się szybko a ładuje się dużo za wolno (czytaj - z połową prędkości)
Wejdźcie na stronę tesli i zobaczcie sobie przykładowa mapę ładowania i zaplanujcie podróż przez nią. Czy ktoś się chociaż zbliżył do tych wyników??
W załącznikach pokazałem trasę jaką ja robię i tracę ponad dwie godziny na ladowarkach. Zobaczcie co mówi tesla
Dzięki dostępowi do naszej globalnej sieci ładowania masz możliwość ładowania baterii niemal wszędzie. Przeglądaj trasę, a my znajdziemy dla Ciebie najlepsze lokalizacje, w których możesz naładować swój samochód zarówno w trakcie podróży, jak i po dotarciu do celu.
www.tesla.com