Prędkość na wstecznym.

Pawel_PS

Zadomawiam się
Witajcie,
temat rozrywkowy, ale jestem ciekaw Waszej opinii. Wczoraj podczas spotkania ze znajomymi temat elektrycznych pojazdów oczywiście został poruszony i byłem pytany jak jest z jazdą na wstecznym, tj. z możliwością rozpędzenia się lub może jest jakieś ograniczenie. Dziś na placu firmy próbowałem takiej "sztuczki" i po chwili osiągnąłem 35 km/h, ale zaczęło się robić niebezpiecznie ze względu na zaparkowane auta.

Macie wiedzę w tym temacie? Podobno rekord jazdy na wstecznym to ponad 270 km/h i należy do samochodu elektrycznego ;)

Pawel_PS

Zadomawiam się
Gdzieś czytałem że było kiedyś 88 mil/h
Potem ograniczyli do 17 mil
Dzięki, ale to ograniczenie to chyba w Tesli. Ja dziś e-C4 "gnałem" 35 km/h i wydaje się, że mogłoby być więcej, ale zbliżyłem się do zapakowanych samochodów i balem się narobić szkód w przypadku błędu ;)

6a8

Posiadacz elektryka
Rekord to 275,74 km/h, i należy do Rimaca Nevera, nie słyszałem aby ktoś to przebił.

Last edited:

Pawel_PS

Zadomawiam się
Rekord to 275,74 km/h, i należy do Rimaca Nevera, nie słyszałem aby ktoś to przebił.

Ja spróbuję e-C4, ale muszę poczekać gdy samochody odjadą z placu 😀

prebek

Posiadacz elektryka
Zbieg okoliczności.
Dziś w nocy na Słowacji (pracuje tu) jakiś mądry inaczej, po wzmocnieniu procentami szybko wycofał, i podczas tego szybkiego cofania go zarzuciło na parking.
Szkody :
cofająca Octavia i dalsze trzy zaparkowane samochody.

Pawel_PS

Zadomawiam się
Zbieg okoliczności.
Dziś w nocy na Słowacji (pracuje tu) jakiś mądry inaczej, po wzmocnieniu procentami szybko wycofał, i podczas tego szybkiego cofania go zarzuciło na parking.
Szkody :
cofająca Octavia i dalsze trzy zaparkowane samochody.
Dlatego ja po 3 sekundach odpuściłem ;) Głupio byłoby jutro mówić pracownikom, że te uszkodzone samochody to moje dzieło ;)