Problem z przednim bagażnikiem

ciastek

Pionier e-mobilności
U mnie tego nie ma :/ wersje z 2021 chyba jeszcze tego nie miały.
Procedura: IMG_4521.jpeg
Akcesorium którego raczej nie polecam, choć mam.
Jest, tylko trzeba zdjąć tapicerkę. Dwie śrubki a reszta trzyma się na klipsach.
Zdejmowanie panelu tylnych drzwi.

Last edited:

slaveq

Pionier e-mobilności
Procedura: View attachment 15498
Akcesorium którego raczej nie polecam, choć mam.

Zdejmowanie panelu tylnych drzwi.
Opiszesz dlaczego nie polecasz tego akcesorium? Bo nie mogłem znaleźć

ciastek

Pionier e-mobilności
Opiszesz dlaczego nie polecasz tego akcesorium?
Przez krótką stalową linkę (brakuje dosłownie 1 cm) montaż jest uciążliwy (przy każdym zdjęciu panelu drzwi). Do tego stalowa linka porusza się bezpośrednio po plastiku blisko przewodów od sterowania oknem.
W dodatku wydaje mi się, że w sytuacji awaryjnej trudno będzie wyjaśnić pasażerowi z tyłu, że powinien wyłuskać spod podłokietnika niewielkie kółko.

Żaden z powyższych problemów nie występuje w rozwiązaniu zastosowanym w Modelu Y i Modelu 3 Highland, w których dostęp do linki jest przez otwór w kieszeni drzwi. Decydując się dziś na dodanie awaryjnego otwierania tylnych drzwi poszedłbym tą drogą. Przykład:

slaveq

Pionier e-mobilności
Przez krótką stalową linkę (brakuje dosłownie 1 cm) montaż jest uciążliwy (przy każdym zdjęciu panelu drzwi). Do tego stalowa linka porusza się bezpośrednio po plastiku blisko przewodów od sterowania oknem.
W dodatku wydaje mi się, że w sytuacji awaryjnej trudno będzie wyjaśnić pasażerowi z tyłu, że powinien wyłuskać spod podłokietnika niewielkie kółko.

Żaden z powyższych problemów nie występuje w rozwiązaniu zastosowanym w Modelu Y i Modelu 3 Highland, w których dostęp do linki jest przez otwór w kieszeni drzwi. Decydując się dziś na dodanie awaryjnego otwierania tylnych drzwi poszedłbym tą drogą. Przykład:
To jest ekstra dzięki za ten filmik zrobię sobie coś takiego u siebie jak się cieplej zrobi.